Cercetători de vârf în Soft Computing, la Arad

Cercetători de vârf în Soft Computing, la Arad

Miercuri, 24 August, e debutul conferinței internaționale “International Workshop on Soft ComputingApplications” (SOFA 2016). Aflată la cea de-a 7-a edițe, evenimentul academic se desfășoară la Hotel Continental pe parcursul a trei zile pline cu prezentări științifice în domeniul Soft Computing. Această arie de cercetare se distinge prin faptul că dezvoltă tehnici și metodologii care imită gândirea umană.

SOFA 2016 e co-organizată de Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea din Belgrad, Societatea de Inginerie IEEE România, și Institutul de Informatică a Academiei Române (filiala Iași) și e prezidată de profesorii Valentina E. Bălaș (Universitatea “Aurel Vlaicu”), Lakhmi Jain (University of Canberra, Australia) și Branko Kovacevic (Universitatea din Belgrad).

Conferința coincide cu aniversarea de 50 de ani de la fondarea domeniului de cercetare în logică fuzzy și e deosebită prin participarea internațională de care beneficiază. Astfel, printre vorbitorii invitați se numără nume grele din domeniul Soft Computing: Michio Sugeno (Japonia), Anna Esposito (Italia), Mika Sato-Ilic (Japonia), Valeriu Beiu (Romania), Rajeeb Dey (India), Salil Bose (SUA), Jozsef Dombi (Ungaria).

Cercetători și specialiști din nu mai puțin de 15 țări vor discuta ultimele descoperiri din domeniu.

Participarea internațională de la aceasta ediție nu e singulară — istoricul SOFA se distinge prin faptul că încurajează dialogul permanent între academici din diferite arii geografice și sub-domenii de cercetare. În fapt, primele ediții s-au desfășurat sub sloganul “Building bridges” fiind organizate trans-frontalier în Ungaria și în România. Ideea de “construire de poduri” inter-culturale rămâne și acum în esența SOFA, pe lângă promovarea tinerilor talente din Soft Computing (în cadrul fiecărei ediții, organizatorii premiază cea mai bună lucrare scrisă de un student doctorand).

Conferința SOFA 2016 e organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, sponsorizată prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Seriile de conferințe SOFA sunt organizate logistic de Trivent Conference Office din Arad.

Programul conferinței se poate descărca de pe site-ul conferinței (http://sofa2016.org/prog.html).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.