Cicloturismul, sat lacustru pe Mureş şi paşaportul balnear, principalele propuneri ale USR pentru Strategia de Dezvoltare Turistică a județului Arad

Cicloturismul, sat lacustru pe Mureş şi paşaportul balnear, principalele propuneri ale USR pentru Strategia de Dezvoltare Turistică a județului Arad

Reprezentanții filialei Arad a Uniunii Salvați România (USR) au participat, astăzi, la dezbaterea organizată de Consiliul Județean cu privire la elaborarea unei noi Strategii de Dezvoltare Turistică a județului Arad.

Una dintre propunerile făcute de reprezentanţii USR este Dezvoltarea Ciclismului Montan și a Cicloturismului, prin care dorim să încurajăm practicarea sportului în general și în special a ciclismului montan și a cicloturismului. „Astfel, am evidențiat necesitatea marcării unor trasee în zone din Munții Zărandului: între Ghioroc și Șiria, în jurul satului Căsoaia, între localitățile Conop – Bârzava – Tauț – Văsoaia; Munții Codru Moma – în jurul stațiunii Moneasa. Mai avem în vedere derularea unor campanii de informare prin amplasarea de panouri, tipărirea de hărți și pliante, elaborarea unui website cu informații furnizate și de cicliști”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

O altă propunere o reprezintă Amenajarea unui sat lacustru în proximitatea Parcului Natural „Lunca Mureșului”. „Având în vedere lipsa spațiilor de cazare atractive, integrate în mediul natural, care să deservească turiștii interesați de vizitarea Parcului Natural «Lunca Mureșului», considerăm necesară dezvoltarea unei infrastructuri de cazare adaptată specificului acvatic al zonei, cu respectarea reglementărilor de mediu”, afirmă reprezentanţii USR.

Promovarea turismului balnear din zona de vest a județului reprezintă o altă idee avansată de USR Arad, pentru completarea ofertei turistice existente, în așa fel încât să existe posibilitatea unui sejur prelungit în județul nostru. „Avem în vedere, pe lângă facilitarea unor investiții care să pună în valoare resursele de apă termală existente în zona de vest a județului, acțiuni specifice de promovare inclusiv elaborarea unui «pașaport balnear», care să ofere reduceri și alte facilități celor care vizitează mai multe locații de acest tip, incluse într-un circuit”, se mai arată în comunicat.

De remarcat, că echipa USR Arad a elaborat aceste proiecte în beneficiul turiștilor dar și al agenților economici și al comunităților locale din județul Arad.

  1. Echipa USR spun la niste idei proiecte? Care este noutatea sau ce este deosebit la ideile lor? Nici nu ma oboseam sa trimit un asemenea shit si sa il promovez si in presa. Cu ideile astea superficiale bineinteles ca nu veti atrage nimic … De fapt asta am remarcat la USR, niste galagiosi amatori…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.