Cine sunt cei mai inteligenţi europeni? Românii au un IQ mai mic decât bulgarii!

Cine sunt cei mai inteligenţi europeni? Românii au un IQ mai mic decât bulgarii!

Finlandezii sunt cei mai inteligenți europeni, potrivit unei hărţi europene a coeficientului de inteligentă, publicată de matematicianul ceh Jakub Marian. Cu un IQ de 103, finlandezii sunt urmaţi de britanici şi olandezi, cu IQ de 102. Suedezii, italienii, elveţienii şi austriecii au un IQ de 101 și sunt urmați de maghiari (IQ – 100) Românii sunt creditaţi cu un IQ mediu de 93, sub cel al bulgarilor – 96, moldovenilor – 94, dar peste ruşi – 92 şi sârbi – 91.

Coeficientul de inteligență (IQ) măsoară nivelul de inteligenţă al unei persoane și este determinat în foarte mare măsură de educaţie.

Potrivit acestui criteriu, era de aşteptat ca persoanele din ţările mai bogate, cu un acces facil la educaţia de calitate, să aibă o medie mai mare de IQ.

Studiul, întitulat „The g-Factor of International Cognitive Ability Comparisons” a fost realizat în 2007 de H. Rindermann, care a folosit date furnizate de diferite state.

Nivelul mediu standard de IQ este considerat a fi 100.

Foto: overstreet.com

  1. deci un studiu din 2007 voi vorbiti de el in 2014? stire foarte interesant, Orlando bea cafeau si sterge prostia asta ce naiba:))

    Raspunde
  2. este vorba de media populatiei , si depinde de dezvoltarea rurala , adica , oameni de la tara sant nai putin inteligenti decat cei de la oras , si cum la noi in unele sate din moldova oameni inca mai traiesc ca in era primitiva , facand troc prin piete ,circuland cu carutele trase de boi si neavand electricitate , asta e rezultatul .

    Raspunde
    • Prostane, in Ardeal, la tara, oamenii se teleporteaza? Inteleg ca ti-e ciuda ca la caruta au loc doar doi boi, si tu ai ramas pe langa, dar nu fi sovin. Intr-o provincie a tarii unde de peste 50 de ani nu s-a investit mai nimic in infrastructura, industrie, educatie, ce ai vrea sa gasesti? Calugari Shaolin? Cand mureau la Don sau la Marasesti pentru tara, erau buni primitivii de moldoveni, nu? Cretini ca tine e bine sa emigreze. Scad media IQ-ului national.

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.