Ciocolată cu salmonella, RETRASĂ de pe piață de un lanț de magazine din România

Ciocolată cu salmonella, RETRASĂ de pe piață de un lanț de magazine din România

Un lanţ de magazine din România a retras de pe piață un lot de tablete de ciocolată cu nucă de cocos, după ce, în urma unei analize de autocontrol făcută de unul dintre magazine la un laborator din Germania, o probă prelevată din acest lot a ieşit pozitivă pentru salmonella.

Mai multe afişe de informare a clienţilor au fost lipite în zona caselor de marcat ale unor magazine Lidl din Cluj-Napoca în care aceştia sunt anunţaţi că pot returna tabletele cu fulgi de cocos asupra cărora există suspiciuni de infestare cu salmonella „chiar fără a face dovada bonului de casă”, urmând să primească contravaloarea produsului.

„Lidl a decis să retragă în mod preventiv produsul. Până în momentul de faţă nu s-au înregistrat reclamaţii referitoare la acest produs. Niciun alt produs comercializat de Lidl nu este afectat”, se arată în informare.

Directorul Direcţiei Audit din ANSVSA, Monica Neagu a declarat că au mai existat cazuri raportate de salmonella în ciocolată:

„Poate fi din cauza unui ingredient sau a procesului tehnologic, pentru că la noi produsul a ajuns ambalat,  fără probleme. Am informat şi autorităţile din Polonia care vor stabili ce măsuri trebuie luate de producător”, a spus Neagu.

Salmonella, una din cele mai răspândite bacterii alimentare, are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar două sunt dăunătoare pentru om. După depistarea bacteriei, trebuie să se facă tipizarea pentru a se vedea despre ce serotip este vorba, analizele pentru tipizarea salmonellei durând între 7 şi 10 zile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.