Claudia Boghicevici: „Miniștrii Plumb și Teodorovici insultă inteligența tinerilor români”

Claudia Boghicevici: „Miniștrii Plumb și Teodorovici insultă inteligența tinerilor români”

Deputata Claudia Boghicevici, coordonatoare a departamentului Muncă şi Protecţie Socială în Guvernul Alternativă PDL, consideră jignitoare atitudinea miniștrilor Rovana Plumb și Eugen Teodorovici care neagă întârzierea în utilizarea fondurilor europene pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor.

„Principala realizare a Guvernului Ponta pentru tineri este că șomajul a trecut de 25%. Și-au bătut joc de educație prin subordonarea politică a acesteia și aducerea plagiatului la rang de politică de stat. Își bat joc în permanență de viitorul copiilor și tinerilor din această țară și nici măcar nu sunt în stare să utilizeze fondurile europene care ne stau la dispoziție în mod gratuit”, a declarat deputata PDL.

Claudia Boghicevici reamintește că „în aprilie 2012 Guvernul PDL a lăsat pregătit, și pe circuitul de aprobare în ministere, Planul Național pentru Ocuparea Tinerilor prin care să fie utilizate fondurile europene din acest domeniu. A durat un an și jumătate până când acesta a fost aprobat în decembrie 2013!”

„Miniștrii Rovana Plumb și Eugen Teodorovici insultă inteligența tinerilor din această țară prin răspunsurile lor că totul este bine și sub control. Doamna ministru se laudă cu 27 de centre de garanții înființate, 46 de contracte de ucenicie și 49 de prime de mobilitate. Doar 2777 de tineri au fost angajați și alți 80.000 consiliați! Acestea sunt soluțiile guvernării Ponta: centre de garanții și consiliere, nu locuri de muncă! Și mai spune doamna ministru că suntem un model pentru întreaga Europă. Un model de «așa nu» poate!

Ministrul Teodorovici se laudă în schimb că el a trimis în august la Bruxelles programul prin care se vor finanța măsurile și până atunci se finanțează de la buget. Uită să menționeze că programul pentru capital uman a fost trimis abia în august pentru că Acordul de Partneriat, strategia generală pentru fonduri europene, a fost aprobat cu chiu cu vai de Comisia Europeană. Nu avem nicio informație însă când va fi aprobat acest program și când ar putea fi finanțate primele proiecte din fonduri europene”, a concluzionat Boghicevici.

  1. povesti de adormit pisica, guvernul Boc din care ati facut parte ne-a insultat pe toti cu reducerile de 25%, asa ca mai invatati putina zmerenie doamna

    Raspunde
  2. Ponta si oamenii lui stiu doar sa faca taxe noi pentru cetateni, ce mai conteaza pentru el daca sunt locuri de munca in tara pentru tineri.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.