CLUBUL LIONS ARAD 2007 invită arădenii la evenimentul „CINA-DIALOG ÎN ÎNTUNERIC ”

CLUBUL LIONS ARAD 2007 invită arădenii la evenimentul „CINA-DIALOG ÎN ÎNTUNERIC ”

Timp de câteva ore participanții vor dialoga, vor lua cina și vor sta în întuneric deplin, legați la ochi, experimentând astfel  modul de viață al semenilor noștri care sunt nevoiți în fiecare zi, în lipsa  vederii, să  facă față unor adevărate  provocări pentru a duce o viață normală.

La „Cina-dialog în întuneric ” poate participa orice persoană care poate contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor  nevăzătoare. Banii adunați în urma achitării taxei de participare,  în valoare de 70 de lei de persoană, vor fi donați Asociației Nevăzătorilor, filiala Arad, pentru achizitionarea unei imprimante Braille. În acest moment, în județul Arad, în  evidențele asociației, sunt 2500 de persoane, copii și adulți, cu diferite grade de handicap vizual, cărora filiala le  furnizează servicii sociale, educative şi cultural-sportive, în vederea unei mai bune integrări  sociale, şi  de  creştere a calităţii vieţii persoanelor cu deficienţe de vedere.

Cu aceeași ocazie, Club Lions Arad 2007 va demara, în premieră, și la  Arad, campania  internațională de colectare de ochelari, care se desfășoară cu succes, de ani buni, în toată lumea. Această acțiune vizează colectarea de la populație a ochelarilor de vedere  vechi și folosiți, pe care cei mai mulți dintre noi fie îi aruncăm la gunoi, fie îi păstrăm acasă fără să aibă însă vreo utilitate. După colectare, ramele acestor ochelari sunt recondiționate și  refolosite, fiind trimise apoi în țări mai puțin de dezvoltate, unde vor beneficia de ele  persoane care au nevoie de ochelari, dar nu își pot permite să își cumpere o pereche nouă.

Evenimentul va avea loc în  data de 17 octombrie 2016, începând cu ora 19,  la Hotel Leon din municipiul Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.