Clubul Rotaract facilitează noi dotări în spitalele Aradului, prin atragerea unui proiect umanitar româno-francez

Clubul Rotaract facilitează noi dotări în spitalele Aradului, prin atragerea unui proiect umanitar româno-francez

Clubul Rotaract Arad, cu sprijinul Clubului Rotary Arad, a adus în 2014 în orașul nostru inițiativa „Camion vers la Roumanie”, un proiect umanitar internațional între Franța și România. În 2015, Clubul continuă această serie de inițiative, dorind să angreneze în proiect și mai multe instituții medicale locale. Membrii clubului se pregătesc să întâmpine delegația care va însoți transportul de apartură și consumabile medicale ce se îndreaptă în acest moment spre Arad. În această dimineață donația va fi preluată de Rotaract Arad pentru a fi distribuită în secțiile medicale în care necesitatea pentru astfel de dotări este cea mai acută.

„Camion vers la Roumanie” este un proiect deja tradițional în Timișoara, implementat cu ajutorul Rotary Timișoara Cetate și asociația franceză MAP: Aide et Presence. Proiectul a presupus facilitarea, preluarea și livrarea de transporturi umanitare de mobilier și consumabile medicale care au fost distribuite către destinații locale cu profil medical.

În urma unor discuții avute cu prilejul unei prime întâlniri în ianuarie 2014 cu președintele MAP, Pierre Chollat, Rotaract Arad a facilitat obținerea unui transport sponsorizat de firma Mavros. Aradul a fost, pentru prima dată, destinația unui astfel de transport de bunuri care au fost distribuite Asociației Persoanelor cu Handicap Neuromotor și mai multor secții ale Spitalului Județean și ale altor spitale.

În 2014, mai multe secții medicale au beneficiat de aproximativ 250 de metri cubi de materiale și utilități. Astfel, șase secții ale Spitalului Județean s-au bucurat de noi echipamente și dotări: ATI, ortopedie, chirurgie, chirurgie infantilă, bloc operator și TBC. Pe lângă aceste secții, Rotaract Arad a angrenat în proiect și Spitalul de boli infecțioase, secția de Pediatrie 2 și maternitatea. Destinațiile menționate au beneficiat astfel de aparatură nouă și folosită, precum și de consumabile, aceste donații fiind oferite în parteneriat logistic cu Fundația Hodoș-Bodrog.

Pe lângă cele menționate mai sus, organizatorii sunt bucuroși că, în 2014, au ajutat în mod similar și Asociația Persoanelor cu Handicap Neuromotor, sperând că astfel de inițiative vor încuraja în 2015 o implicare mai mare.

Cunoscând situația la nivel local și păstrând contactul cu aceste instituții, Clubul Rotaract Arad continuă și în 2015 seria de inițiative și dorește să își aducă aportul, în continuare, la îmbunătățirea actului medical la nivel județean.

Rotaract consideră că încurajarea unui sistem medical optim este literalmente vitală, iar efectele directe și indirecte sunt resimțite de noi toți și privesc fiecare membru al comunității. Alături de înlesnirea unor relații internaționale și de rezolvarea parțială a unor probleme presante, astfel de proiecte pot să tragă un semnal de alarmă în zona conștiintei publice și să servească drept exemplu: implicarea socială poate fi reală și poate avea efecte pozitive imediate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.