CNIPMMR Arad învaţă reprezentanţii firmelor cum să-şi gestioneze deşeurile

CNIPMMR Arad învaţă reprezentanţii firmelor cum să-şi gestioneze deşeurile

Filiala din Arad a Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) organizează în perioada 23 – 24 Aprilie 2015 cursul „Responsabil gestionarea deșeurilor“, mai ales că Legea 211 din 2011 prevede ca fiecare firmă să desemneze un responsabil care să se ocupe de managementul deșeurilor.

Legea mai precizează că acest responsabil trebuie să fie instruit în domeniul gestiunii deșeurilor, inclusiv a deșeurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate.

Cursul va fi susținut de Aida Szilagyi, specialist pe probleme de mediu, iar principalele beneficii ale participării sunt date atât de conformarea la cerințele legii 211/2011, cât și de identificarea unor soluții optime pentru reducerea pierderilor și valorificarea deșeurilor rezultate din activitate.

„În funcție de complexitatea activității pe care un agent economic o desfășoară, problema deșeurilor poate fi mai dificilă sau mai simplă. Nerespectarea legislației, plecând de la necunoașterea ei, poate aduce mari probleme, în condițiile în care amenzile aplicate de Garda de Mediu sunt substanțiale”, a declarat Mihaela Breaz, directorul executiv al CNIPMMR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.