Cod de azur

Profitând de prietenia mea cu MeMe Stoica şi de faptul că acesta este reţinut (nu definitiv, prin sentinţă, ci parţial) la Bucureşti, la procesul „Transferurilor”, iaca m-am dus cu Steaua în cantonament.

Nu, nu glumesc! Vă scriu de la Marbella, de la Mediterană, un fel de Coastă de Azur a Spaniei. Aici sunt 15°, stau liniştit cu o marguerita în faţă, de-aia cu umbreluţă. Steaua n-a jucat rău în primul meci, deşi nu prea i-am văzut, că de la terasă nu se vede decât o parte din teren, iar din piscină nici atât. Chiar dacă sunt doar puţine grade, briza Mediteranei face să pară mai cald. Chiar m-am gândit să-mi iau o hidrobicicletă şi să pedalez în larg vreo doi kilometri, până mă fluieră salvamarii.
Am auzit că la voi, în România, e urgie, că toate autostrăzile au fost închise, nu că ele ar fi multe şi lungi. Chiar că mă trec transpiraţiile, la propriu, numai când mă gândesc la ce se întâmplă prin ţară.
Staţi un pic, să-mi aranjez umbrela de soare şi vă mai povestesc câte ceva…

Sper că nu era cazul să mă credeţi, sunt tot în România şi rabd atât frigul, cât şi nebunia asta mediatică dată de rigorile iernii. Toată lumea îşi dă cu părerea de tot felul de coduri, de la verde (visul nostru) până la roşu, exemplificat ca un coşmar. Nu poţi să schimbi canalul fără să dai de reporteri „la faţa locului”, care ne arată „coşmarul alb” bucată cu bucată, nămete cu nămete, vinovat cu vinovat.
Sincer m-am săturat de incapacitatea noastră, a românilor. De incapacitatea administraţiei – locală sau centrală –, de incapacitatea aşa-zişilor ziarişti de a ne spune şi altceva decât aspecte ale iernii, de incapacitatea oamenilor de a încerca măcar să-şi rezolve o parte din probleme, să nu aştepte să facă totul incompetenţii care ar trebui să conducă operaţiunile de scoatere a României de sub nămeţi.
Ne plângem de iarnă? Avem autostrăzile blocate? Acum am dat peste un clip drăguţ, care ne arată cum se deszăpezeşte o autostradă. E vorba de Canada, într-adevăr, dar canadienii au autostrăzi cu şase benzi de mers şi deszăpezesc folosind 24 de autospeciale. La noi… cu trei-patru camioane cu sanie, pe tot parcursul autostrăzii Bucureşti-Piteşti (spre exemplu) n-apuci să ajungi la kilometrul 20 că deja la intrarea pe autostradă e la fel.
Hai, că m-am enervat şi chiar că merg la Marbella. Cu sania…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Articole mai noi