COD GALBEN: Vin NINSORILE, urmate de GER, în 23 de județe! Vezi harta

COD GALBEN: Vin NINSORILE, urmate de GER, în 23 de județe! Vezi harta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare COD GALBEN de ninsori viscolite în 23 de județe. Codul este valabil începând de marţi seară și până joi dimineață, la ora 10.

Vizate de atenționare sunt zonele montane din județele Arad, Alba, Cluj, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Sălaj și Caraș-Severin.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 decembrie (ora 20) – 29 decembrie (ora 10), în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent și vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 60 – 70 km/h.

Intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului.

Din 29 decembrie vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor îndeosebi în nordul şi centrul teritoriului, dar şi în celelalte regiuni, pe arii mai restrânse.

harta-ninsori-si-viscol

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.