COD PORTOCALIU/ România, LOVITĂ de un CICLON MEDITERANEAN! Vezi care sunt judeţele AFECTATE!

COD PORTOCALIU/ România, LOVITĂ de un CICLON MEDITERANEAN! Vezi care sunt judeţele AFECTATE!

Trei judeţe din ţară sunt sub cod portocaliu de de ploi şi instabilitate atmosferică. Alte 19 judeţe se află sub cod galben. În primul caz este vorba despre Gorj, Caraş Severin şi Mehedinţi, pe unde va intra în România un ciclon mediteranean. Atenţionarea de cod roşu intră în vigoare la noapte, la ora 1.

Conform ANM, în data de 4 mai, orele 1 şi 11, în cele trei judeţe ameninţate de ciclon va ploua torenţial şi vor cădea cantităţi de apă de peste 50-60 l/mp.

În judeţele aflate sub cod galben – între care se regăseşte, parţial, şi Aradul – atenţionarea intră în vigoare astăzi, la ora 22, ea fiind valabilă până luni, la ora 9. În acest interval se vor înregistra averse ce vor avea caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, căderi de grindină, îndeosebi în sud-vestul ţării şi în zonele de deal şi de munte.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 l/mp şi, izolat, 50 l/mp, în noaptea de sâmbătă spre duminică în Banat, Oltenia şi nord-vestul Munteniei iar în cursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni şi în sud-vestul Transilvaniei, nordul Munteniei, precum şi în zona Munţilor Apuseni şi, local, a Carpaţilor Orientali.

Sursa: Realitatea TV/ Foto: www.zamg.ac.at

 

  1. nu ne-am supara daca i-ar lua pe sus pe politicieni sa-i duca departe

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.