Codul Muncii, în dezbatere la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Codul Muncii, în dezbatere la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad a organizat vineri, 9 octombrie, în parteneriat cu Cabinetul parlamentar al deputatului Claudia Boghicevici, o dezbatere pe tema modificării Codului Muncii. Au participat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Claudia Boghicevici, deputat PNL, Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, Tiberiu Ciul, director general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor și mediului de afaceri.

Discuțiile au reliefat necesitatea dialogului dintre partenerii sociali, accentuându-se unele aspecte din actuala legislație a muncii care trebuie îmbunătățite. Un rol important în acest proces îi revine factorului politic. Au fost punctate de către Gheorghe Falcă, primarul Aradului, particularitățile pieței de muncă arădene, dar și dezvoltarea economică a municipiului care a ajutat Aradul să depășească mai ușor criza. Deputatul Claudia Boghicevici a reținut ideile care au rezultat în urma dezbaterii și a anunțat câteva dintre principiile care vor sta la baza propunerilor de modificare a Codului Muncii care vor fi făcute în urma unui larg proces de consultare cu sindicatele, patronatele și mediul de afaceri din întreaga țară.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad rămâne deschisă pentru organizarea unor asemenea dezbateri pe teme de interes pentru mediul de afaceri. „Vom continua să organizăm dezbateri, seminarii și informări pe teme legate de legislația muncii și a afacerilor. Astăzi, putem spune că instituția camerală arădeană a pus bazele unei platforme de dialog între patronate, sindicate, mediul de afaceri, parlamentari și reprezentanții autorităților locale. Este un merit asumat în conformitate cu ceea ce noi considerăm că trebuie să fie rolul unei Camere de comerț în comunitatea în care funcționează”, a declarat arh. Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad.

Le mulțumesc partenerilor de la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad pentru că au contribuit la asigurarea unei baze și a unei platforme pentru discuțiile cu partenerii sociali vizați de acest proiect. Le mulțumesc de asemenea patronatelor și sindicatelor din Arad pentru că au răspuns prompt invitației noastre și au dovedit că în Arad astfel de probleme sunt tratate cu seriozitate”, a declarat deputatul Claudia Boghicevici, vicelider al Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.