Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház deschide stagiunea teatrului nou înfiinţat la Győr, Ungaria

Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház deschide stagiunea teatrului nou înfiinţat la Győr, Ungaria

 

Compania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz va deschide stagiunea Teatrului Menhaz din Győr, un teatru nou înfiinţat în vestul Ungariei.

Clădirea veche a comunităţii evreieşti din Győr a fost modernizată şi transformată într-un centru cultural multifuncţional, unde anul acesta s-a deschis şi o sală studio pentru spectacole, unde sunt invitate cele mai bune producţii şi cei mai buni actori de pe paleta artistică din Ungaria ultimilor ani. Teatrul Menhaz este condus de către renumitul actor maghiar Gati Oszkar.

În 26 şi respectiv 27 septembrie compania maghiară arădeană va deschide stagiunea 2015-2016 a Teatrului Menhaz cu spectacolul „Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll” şi „Decalogul după Hess”, ambele spectacole avându-l în rolul principal pe actorul Harsanyi Attila, fiind regizate de Tapaszto Erno.

Spectacolul „Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll” a câștigat recent premiul pentru Cel Mai Bun „One man show” la Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER, premiul pentru Cea Mai Bună Monodrama și Premiul Special al Academiei Maghiare de Artă, la Festivalul de Monodrame și de Teatru de Studio din Tatabanya, Ungaria.

Spectacolul „Decalogul după Hess” este în repertoriul teatrului de aproape opt ani, a fost jucat de peste cincizeci de ori, şi a câştigat zece premii naţionale şi internaţionale.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.