Comuna Şepreuş a devenit LOCALITATE MARTIR A LUPTEI ANTICOMUNISTE

Comuna Şepreuş a devenit LOCALITATE MARTIR A LUPTEI ANTICOMUNISTE

Traian Băsescu, preşedintele României, a semnat marţi decretul de promulgare a legii privind declararea comunei Şepreuş din judeţul Arad, drept „Localitate martir a luptei anticomuniste”, se arată într-un un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Decretul consfinţeşte hotărârea luată la începutul lunii iunie de plenul Camerei Deputaţilor, în ceea ce priveşte acordarea acestui titlu comunei Şepreuş.

Demersurile pentru obţinerea acestui titlu au fost demarate în urmă cu mai mulţi ani de primarul comunei, Simion Incicău. În cursul vizitei pe care preşedintele Traian Băsescu a efectuat-o aici în anul 2009, unde a luat parte la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la izbucnirea rebeliunii anti-comuniste din comună, Simion Incicău a obţinut din partea preşedintelui promisiunea că va sprijini aceste demersuri.

La solicitarea primarului, deputaţii PDL de Arad au iniţiat un proiect de lege în acest sens, în legislatura 2008 – 2012, însă acesta a zăcut prin sertare până când edilul şef al comunei a făcut din nou demersuri, de această dată pe lângă toţi parlamentarii arădeni din noua legislatură. Astfel, proiectul de lege s-a bucurat de susţinerea tuturor parlamentarilor arădeni, revenind în actualitate.

  1. un comunist a promulgat o lege care consfinteste lupa anti-comunista. interesant… unde ati mai vazut asa ceva? Romania te iubesc, esti sublima!

    Raspunde
  2. democratia a adus atat de multe beneficii: copii nu mai invata nimic, fetele viseaza doar la barbatul bogat care sa le intretina toata viata, politia e cea mai corupta din Europa(la nivel de stat bananier), talentele pleaca din tara pentru ca la noi medicratia si nepotismul sunt la ele acasa, drogurile sunt consumate de elevi si studenti(vechea sticla de votca nu ii mai satisface), pensionarii se zbat la limita subzistentei, familiile tinere nu mai vor copii(unii nu au bani altii prefera sa nu se lege la cap), politicienii sunt hoti, mincinosi si incompetenti. Hmm, deci cum e cu comunismul, democratia? Eu nu contest ca in comunism nu au existat abuzuri, mai ales la inceput, dar democratia ce ne-a adus bun? Poate pentru Romania un sistem undeva la mijlocul celor doua ar fi fost mai benefic…merita sa ne gandim. Oricum, dl. Danu are dreptate, nu poti sa fii negru si sa ii condamni pe negri ca sunt negri, cam asta a facut Basescu.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.