Conchita Wurst, câştigătoarea cu barbă a Eurovisionului, concertează la Parlamentul European

Conchita Wurst, câştigătoarea cu barbă a Eurovisionului, concertează la Parlamentul European

Conchita Wurst, travestitul care a câştigat Eurovisionul în luna mai a acestui an, la Copenhaga, urmează să ţină un concert de o oră în fața Parlamentului European, în cadrul unei campanii împotriva discriminării.

Concertul va avea loc pe 8 octombrie, la Bruxelles, a declarat, joi, chiar Conchita Wurst, care a fost invitată de cinci demnitari europeni să concerteze în fața Parlamentului European.

„E un semnal minunat al deschiderii şi luptei antidiscrimare pe care l-au dat europenii, cu voturile lor pentru Conchita, şi acesta trebuie transmis mai departe, transformând societatea şi cadrul legal pentru a permite oricui să trăiască şi să iubească fără teamă”, a declarat europarlamentarul Ulrike Lunacek, unul dintre cei cinci care i-au adresat Conchitei invitaţia.

După câștigarea Eurovision-ului, Conchita a mai urcat pe scenă la diferite evenimente ale comunităţilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), în Europa, iar în iulie a purtat o creaţie cu tema „vampir” în încheierea prezentării de modă a lui Jean Paul Gaultier la Paris.

Foto: one.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.