Concurența și finanțările prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), SUBIECTE DE INTERES la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad

Concurența și finanțările prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), SUBIECTE DE INTERES la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad (CCIA), în parteneriat cu instituția Consiliului Concurenței din România și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Arad (AFIR) au organizat, astăzi, un seminar ce a avut ca teme: Concurența, între teorie și practică” precum și „Noile măsuri de finanțare prin PNDR 2014-2020”.

La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri, ai autorităților publice locale, precum și persoane fizice interesate de subiectele prezentate, care au adresat întrebări referitoare la situațiile și problemele cu care se confruntă zilnic.

„Promovarea regulilor necesare creării și menținerii unui mediu concurenţial normal este una dintre priorităţile  instituției noastre. Acest eveniment, organizat împreună cu instituția Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, a reprezentat o bună ocazie atât pentru a face cunoscută activitatea Consiliului Concurenței, cât și pentru a afla problemele concrete cu care se confruntă firmele pe plan local”, a declarat Laszlo Gyerko, consilier de concurență, membru al Plenului Consiliului Concurenței.

Prezentările referitoare la programele de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, expuse de David Livius Ranta, expert în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Arad, au dat curs numeroaselor întrebări referitoare la noile condiții negociate de România cu referire la subvenții sau condiții de eligibilitate pe anumite linii de finanțare deschise.

„Doresc să mulțumesc pentru implicare partenerilor de la Consiliul Concurenței din România care au venit de la București special pentru a se întâlni cu mediul de afaceri din Arad și reprezentanți ai autorităților publice locale. Consider că după evenimentul de astăzi, cu toții ne-am făcut o imagine clară despre misiunea Consiliului Concurenței, dar și despre cum trebuie să ne comportăm pentru a evita încălcarea legislației. Mulțumesc pentru colaborare și domnului Ranta de la AFIR care este mereu alături de CCIA Arad și ne sprijină cu profesionalism de fiecare dată”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.