Concurs de idei urbanistice „Reconversie şi revitalizare Ansamblul Cetăţii Aradului”

Concurs de idei urbanistice „Reconversie şi revitalizare Ansamblul Cetăţii Aradului”

Conceptul de reconversie civilă a Cetății Aradului va face obiectul unui concurs internațional la care vor fi invitați să participe specialiști cu experiență recunoscută în domeniul urbanismului.

Consiliul Local a aprobat în ședința din 16 iulie 2015 alocarea fondurilor pentru organizarea în acest an a concursului de idei de amenajare urbanistică a Ansamblului Cetății Aradului și zonei adiacente situate pe malul stâng al râului Mureș. Bugetul alocat este de 160.000 lei, care cuprinde inclusiv premiile ce vor fi acordate.

Scopul concursului „Reconversie şi revitalizare Ansamblul Cetăţii Aradului” este elaborarea unui studiu preliminar de amenajare urbanistică şi peisageră pentru reconversia Ansamblului Cetăţii Aradului şi restructurarea celorlalte funcţiuni existente în zona vizată. Soluțiile și documentațiile care vor rezulta în urma concursului vor fi instrumentele de lucru ale municipalității pentru abordarea procesului de integrare a Ansamblului Cetății Aradului în circuitul civil, pentru definirea strategiilor și programarea investițiilor.

Primarul Municipiului Arad dl.Gheorghe Falcă a declarat : „Așa cum prevăd documentele de transfer a Cetății pe care le-am semnat cu Ministerul Apărării, Primăria este în acum în curs de derulare a procedurilor pentru licitația de lucrări de reabilitare a Unității Militare din Gai. Estimăm că în trei ani lucrările se vor finaliza, pentru ca militarii să se mute. În acest timp noi vom lucra la documentațiile pentru viitoarele investiții necesare pentru Cetate.”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.