Concursuri, plăcinte și multe fructe în cadrul proiectului „VITA WEEK”

Concursuri, plăcinte și multe fructe în cadrul proiectului „VITA WEEK”

Consiliul Judeţean Arad (CJA), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, a inițiat proiectul educaţional „VITA WEEK”, în cadrul căruia s-au organizat activităţi, potrivit măsurilor adiacente distribuţiei de mere în şcoli prevăzute în HG 558/2016.

Activităţile din cadrul proiectului au avut ca scop educarea și conștientizarea elevilor în privinţa beneficiului consumului de fructe proaspete și a promovării unui stil de viaţă sănătos.

În zilele de 15 și 16 mai s-au desfășurat vizite la fermă pomicolă Felnac (SC SELFRUCT SRL) la care au participat 224 elevi și 11 profesori coordonatori din 8 școli din județul Arad.

S-au organizat concursuri la nivelul fiecărei școli cu tematica „Cea mai bună plăcintă/cel mai frumos coş/aranjament de fructe”, la care s-au înscris 408 elevi și 17 profesori de la 15 unități de învățământ, în zilele de 17-18 mai.

De asemenea, fiecare școală participantă a primit de la CJA fructe pentru participarea la etapa județeană și realizarea produselor pentru concurs, în cadrul etapei pe școală.

În data de 18 mai s-a desfășurat etapa județeană, în cadrul căreia s-au jurizat și s-au premiat cele mai bune plăcinte cu fructe/ cele mai frumoase coşuri/aranjament de fructe. Aceasta s-a desfășurat la Galeria Mall, unde fiecare echipă sau clasă de elevi calificată a avut la dispoziție un spațiu pentru expunerea

Juriul concursului a fost compus din reprezentanți ai CJ și ISJ Arad, iar președintele juriului a fost Chef Cezar.

CJA a acordat premii pentru toți participanții, care au constat în diplome și pachete cu rechizite în valoare de aproximativ 70 lei pentru fiecare copil.

PRIMELE LOCURI AU FOST CÂȘTIGATE DE :

Liceul Teoretic „Josef Gregor Tajovsky” Nădlac – PREMIUL I

Școala Gimnazială „Caius Iacob” Arad – PREMIUL II

Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad – PREMIUL III

În 19 mai 2017 va avea loc concursul „Cea mai mare salată de fructe”, organizat în incinta Cantinei Municipale din Arad. La aceasta sunt așteptați să participe 178 elevi, care vor fi îndrumați de personal specializat în domeniul culinar pentru realizarea salatei de fructe.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.