Conducerea CJA acuzată că ar fi blocat reabilitarea Cetăţii Ineului

Conducerea CJA acuzată că ar fi blocat reabilitarea Cetăţii Ineului

Deputatul social-democrat Florin Tripa acuză conducerea Consiliului Judeţean Arad (CJA) că ar fi blocat reabilitarea Cetăţii Ineului.

„Tripleta liberală din fruntea Consiliului Județean Arad, formată din președintele Marinel Cionca și vicepreședinții Claudia Boghicevici și Sergiu Bîlcea, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a bloca reabilitarea Cetății Ineului. În urma acțiunilor liberalilor din fruntea CJA, Ineul pierde un proiect de 9 milioane de euro, care puteau fi obținute prin programul transfrontalier România – Ungaria. Marinel Cionca, Claudia Boghicevici și Sergiu Bîlcea, cei trei liberali care își bat joc de județul Arad, au dat o lovitură grea Ineului, călcând astfel în picioare istoria acestui oraș. Una dintre cele mai vechi și mai frumoase cetăți din județul Arad nu va putea fi restaurată, deocamdată, pentru că tripleta liberală din vârful CJA s-a opus finanțării acestui proiect prin programul transfrontalier România – Ungaria. Cionca, Boghicevici și Bîlcea au furat peste 9 milioane de euro de la cetățenii orașului Ineu, pe care i-au lăsat fără fondurile necesare acestui proiect, arătând încă o dată dispreț față de locuitorii orașului, față de simbolurile acestei zone”, afirmă Florin Tripa.

„Primăria Ineu, pe care am sprijinit-o și o voi sprijini în toate demersurile legate de Cetatea Ineului, va depune încă o dată proiectul, pe Programul Operațional Regional. Avem informații că și de această dată, șefii PNL Arad vor face presiuni pentru a scoate Cetatea Ineului de pe lista proiectelor care ar putea beneficia de fonduri europene. Cerem public conducerii liberale a CJA, domnului Marinel Cionca, să dea dovadă de bun simț față de cetățenii orașului Ineu, să lase orgoliile și disputele politice la o parte, iar dacă nu sunt în stare să ajute cu nimic acest oraș, măcar să nu bage bețe-n roate proiectelor administrației locale. Domnule Cionca, e timpul să dați înapoi cele 9 milioane de euro pe care le-ați furat de la Ineu, încetând să mai blocați obținerea finanțării atât de necesare pentru a reabilita un obiectiv important nu doar pentru Ineu, ci pentru întreg județul Arad“, mai precizează Florin Tripa, deputat PSD Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.