Conducerea Colegiului Medicilor din Arad, prezentă la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Colegiului Medicilor din România

Conducerea Colegiului Medicilor din Arad, prezentă la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Colegiului Medicilor din România

O delegație a conducerii Colegiului Medicilor din Arad din care fac parte și cadre didactice ale Universității de Vest „Vasile Goldiș”, dintre care amintim pe prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii, şi pe directorul de departament din cadrul Facultăţii de Medicină, şef lucrări dr. Titus Ududec, preşedintele CMA, a participat, recent, la Bucureşti, la aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Colegiului Medicilor din România.

La eveniment au participat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Florian Bodog, preşedinţii celor două comisii de sănătate ale Parlamentului, foşti miniştri ai sănătăţii, cadre didactice universitare, precum şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor statului.

Mesajul Președintelui Colegiului Medicilor din România, dr. Gheorghe Borcean, la aniversarea a 20 de ani de la înființarea Colegiului, a fost apreciat, la scenă deschisă, din care redăm câteva aspecte: „Dezvoltarea tehnică medicală din ultimii ani, încrederea aproape religioasă în mijloacele puse la îndemână, pe de o parte și spiritul auto-determinant independent și consumerist pe de altă parte, au condus la crearea, chiar și în rândul profesioniștilor din sănătate, a ideii că totul este posibil, că totul se remediază sau se schimbă în componente în mod quasi mecanic, au definit moartea ca „atunci când medicina nu mai are resurse sau ratează intervenția”, suferința și boala ca pe niște efecte secundare ale unor mijloace prost folosite ca pe niște situații mai mult sau mai puțin interschimbabile. Colegiul Medicilor din România garantează societății că practica profesiei este reglementată și controlată din interiorul ei în folosul pacienților”.

Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”, ne-a declarat: „Am aniversat 20 de ani ai Colegiului Medicilor în România, o manifestare extrem de frumoasă, emoționantă, la care au participat și foştii președinți ai Colegiului Medicilor şi miniștri ai Sănătăţii, ocazie cu care au fost premiați, menționându-se contribuția avută la dezvoltarea sistemului de sănătate din România. Din partea președintelui României, Klaus Iohannis, a vorbit doamna consilier de stat Diana Loreta Păun, care a adresat un mesaj tuturor participanților, în care a fost reiterat sprijinul Administraţiei Prezidenţiale pentru medici, astfel încât tinerii medici și cei cu vastă experiență în domeniu să aleagă să rămână în România, în beneficiul pacientului. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a subliniat importanţa profesiei de medic şi a Colegiului Medicilor din România care, în cele două decenii de activitate, a cunoscut nenumărate provocări și evoluții. Domnul președinte dr. Gheorghe Borcean, un prieten al Universităţii noastre, a avut un cuvânt deosebit de bine construit, unde a subliniat relaţia medicului cu pacientul, noţiunea de persoană umană, cât de dificil este să te dezvolți ca medic şi să te formezi în această profesie nobilă”.

Daniel Albu

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.