Conferința internațională StudMath – IT la UAV

Conferința internațională StudMath – IT la UAV

Participanți din România, Serbia, Ungaria și Republica Moldova vor fi prezenți în perioada 18 – 19 mai la Conferința Internațională a studenților StudMath-IT organizată de Facultatea de Științe Exacte de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

„Universitatea noastră a susținut și va susține întotdeauna dezvoltarea muncii de cercetare și va crea oportunitățile pentru studenți și cadrele didactice de a se implica în munca de cercetare, de a lua parte la dezbaterile în cadrul domeniul de studiu ales. Conferință StudMath-IT este un prilej pentru colegii mei de la Facultatea de Științe Exacte de a aduce la Arad, profesori universitari din țară și străinătate, de a promova universitatea noastră în lumea academică națională și europeană și de a consolida relațiile pe care le avem cu universitățile reprezentate la conferință”, a punctat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.

Evenimentul, susținut de Ministerul Educației Naționale, reprezintă o oportunitate pentru pasionații de matematică și informatică de a prezenta și dezbate teme importante ale momentului din domeniul științelor exacte. Jurizarea lucrărilor va fi făcută de către un comitet format din: Valeriu Guțu, PhD, State University of Moldova, Chișinău, Gheorghe Căpățână, PhD, State University of Moldova, Chișinău, Mihail Găianu, PhD, West University of Timișoara, Molnár István, PhD, Szent István University, Békéscsaba Campus și Simon Sándor, PhD, Szent István University, Békéscsaba Campus.

„Este un eveniment important pentru facultatea noastră și ne bucurăm că vor fi prezente personalități de la universitati din Timișoara, Cluj, Szeged, Novi Sad care vor susține lucrări în cadrul conferinței. Ne bucură deasemenea susținerea din partea Ministerului Educației Naționale și sperăm ca aceasta conferință să fie un punct câștigat pentru promovarea și dezvoltarea acestui domeniu al științelor exacte”, a declarat decanul Facultății de Științe Exacte, prof. univ. dr. Mariana Nagy.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.