Consilierii locali doresc eliminarea taxei din zona comercială a Ștrandului Neptun. Ce s-a votat astăzi

Consilierii locali doresc eliminarea taxei din zona comercială a Ștrandului Neptun. Ce s-a votat astăzi

Pe ordinea de zi din cadrul ședinței publice extraordinare a Consiliului Local Municipal care a avut loc astăzi a fost și un proiect de hotărâre privind „ completarea Anexei 2 la Hotărârea nr. 146/2014 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind atribuirea directă către SC RECONS SA Arad și aprobarea documentației de atribuire directă prin concesiune a serviciului comunitar de utilitate publică pentru adminstrarea, amenajarea, întreținerea și exploatarea zonelor de agrement Ștrandul Neptun și Patinoarul Municipal Arad”, la inițiativa primarului.

În expunerea de motive din cadrul proiectului de hotărâre nr. 106/2017 dezbătut astăzi se menționează: „ Având în vedere opinia societăţii civile privind relaxarea zonei comerciale din imediata vecinătate a bazinelor de copii de pe Ştrandul Neptun, prin utilizarea tarifelor de acces exclusiv în perimetrul aferent zonei de agrement, conform unui plan topografic întocmit care să evidenţieze limitele de teren afectate, consider oportun completarea actului normativ adoptat de Consiliul Local Municipal Arad, în mod corespunzător”.

Consilierul local PSD Beniamin Vărcuș a avut o intervenție în care a lăudat această inițiativă, spunând că astfel ne apropiem de normalitate, adică de eliminarea taxei în zona comercială a Ștrandului Neptun.

Marin Lupaș, consilier local independent, a cerut explicații și a menționat faptul că în 2014 a avut un amendament în care a solicitat un raport de activitate privind investițiile care s-au făcut și o strategie în ceea ce privește următorii cinci ani. De asemenea, Lupaș consideră că situația în care este acum zona comercială a Ștrandului Neptun, un loc extrem de vizitat pe vremuri de către arădeni și nu numai, este responsabilitatea primarului Gheorghe Falcă.

Proiectul de hotărâre a trecut cu 20 de voturi pentru.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.