Consilierii PNL din Chişineu Criş: „Burdan vrea neapărat să-și bată joc de banii cetățenilor”

Consilierii PNL din Chişineu Criş: „Burdan vrea neapărat să-și bată joc de banii cetățenilor”

Consilierii locali ai PNL din orașul Chișineu Criș îl acuză pe primarul Gheorghe Burdan că vrea neapărat să-și bată joc de banii cetățenilor, insistând trecerea prin consiliul local a unor proiecte prost întocmite.

Astfel, după ce săptămâna trecută a fost respins proiectul de rectificare bugetară de către consilierii PNL, primarul insistă ca marți să aibă loc o ședință extraordinară cu exact același proiect, fără vreo modificare, deși cetățenii ar trebui să știe clar unde se duc banii lor iar consilierii să cunoască toate detaliile cheltuirii banilor.

„Nu este normal ceea ce face domnul primar Burdan. Vedem că insistă cu un proiect de rectificare bugetară, deși nu detaliează clar unde și pe ce se duc anumite sume. Noi, consilierii, indiferent din partea căror partide am fost trimiși acolo, trebuie să știm clar ce ni se supune la vot, iar fiind vorba de o rectiticare de buget ar trebui să știm exact unde se duc banii cetățenilor. La fel și ei, cetățenii, ar trebui să știe ce se întâmplă cu banii lor, nu să fie dirijați de primar după bunul plac și nu după nevoile orașului. Domnul primar vrea să aloce 35.000 de lei pentru organizarea unui Târg de Crăciun, dar nu ne spune exact unde și pe ce se duc acei bani”, a declarat consilierul local Sorin Palcu.

În același timp, consilierii PNL îl acuză pe Gheorghe Burdan că este un primar de modă veche, refuzând categoric să folosească fonduri europene, așa cum fac ceilalți primari de orașe din județul Arad. Mai mult, consilierii îl acuză pe Burdan că, după ce că refuză să investească bani europeni în Chișineu Criș, mai fece și investiții prost gândite încă din faza de proiectare, sau aruncă cu banii cetățenilor pe diferite proiecte inoportune doar pentru a nu rămâne necheltuiți.

„Domnul Burdan ne dovedește că este un primar de modă veche, care nu înțelege utilitatea și oportunitatea de a accesa fonduri europene. Cred că ar trebui, dacă nu mai înțelege cum se face administrație în aceste zile, să facă un pas în spate și să îi lase pe cei mai tineri să se ocupe de aceste lucruri. În ceea ce privește rectificarea de buget, proiectul domnului Burdan este extrem de prost întocmit, fără detalii clare despre cum se vor cheltui anumite sume de bani, o distribuire a banilor doar pentru a nu rămâne cu ei necheltuiți. Vă dau exemplu o sumă de 20.000 de lei, propusă pentru reparații care deja au fost efectuate. Un alt exemplu, poate cel mai clar că domnul Budan nu știe ce să facă cu banii cetățenilor, este repartizarea sumei de 129.000 de lei, adică peste un miliard de lei vechi, doar pentru întocmirea unui proiect pentru o sală de festivități. Pe lângă faptul că această sumă este enormă pentru un simplu proiect, construcția unei astfel de săli este momentan inoportună, în oraș existând deja spații pentru evenimente. O altă problemă se ridică în dreptul sumei de 320.000 de lei (peste 3 miliarde de lei vechi), atribuită stației de pompare și canalizare din Nădab, o stație care a fost făcută în 2009 pe banii cetățenilor, în timp ce alte orașe au făcut astfel de stații pe bani europeni. Acum, vedem că s-a ajuns la concluzia că pompele achiziționate în urmă cu doar cinci ani nu fac față și că este nevoie de altele noi și mai puternice. Mă întreb cine răspunde pentru faptul că proiectul din 2009 nu a fost întocmit cum trebuie și că acum trebuie să reparăm gândirea proastă de acum cinci ani? Îi solicit public domnului primar să detalieze cheltuielile legate de această investiție pentru ca peste alți cinci ani să nu se repete și pentru a se putea face o analiză asupra acestui proiect”, a declarat consilierul local Marius Frătean.

  1. La anu dl Burdan se poate pensiona linistit. I-o fi vremea!

    Raspunde
  2. Da o sala noua si mare poate sio pregateste dinsului Domnul Primar Burdan Gheorghe la pensionare daca doar la noi in tara este posibil ca dupa noua constitutie un primar sa poata ramane mai mult de 2 mandate daca Domnul Palcu Sorin fost coleg de clasa care este si Profesor nu face o petitie de schimbare a dinsului legal ca sa-ti facem GHINION cum zice si noul presedinte Klaus Werner Iohanis hai sa facem un lucru bine facut dupa lege caci doar no fi Ceausescu sa domneasca pe viata fara sa nu poata fi schimbat legal sau in cazul de fata declaratil necompetitiv dragilor consilieri!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.