Consiliul Academic de la UAV, un adevărat măr al discordiei

Consiliul Academic de la UAV, un adevărat măr al discordiei

După ARACIS şi Curtea de Conturi, se aude că şi Ministerul Educaţiei ar fi luat la ochi Universitatea Aurel Vlaicu (UAV) din Arad pe motivul existenţei Consiliului Academic.

Înfiinţat ca un for consultativ, în baza autonomiei universitare, respectivul consiliu a devenit între timp unul… managerial. Adică, cu alte cuvinte, s-a întins mai mult decât plapuma.

În consecinţă, ministerul de resort ar fi cerut modificarea Cartei Universitare în sensul renunţării la Consiliul Academic. Deocamdată, cică Senatul de la UAV ar fi refuzat să modifice Carta. Întrebarea care se pune este: Până când?

De remarcat că şi peste drum, la cealaltă universitate arădeană (cea privată), a fost înfiinţat un organism similar… Păi, dată fiind rivalitatea dintre cele două universităţi, se putea altfel?

De râsu’ curcilor, nu alta!

  1. diferenta e ca aia de la Goldis pot face ce vor ca fac pe banii lor

    Raspunde
  2. din păcate pentru arad, madam Lizica o ia pe arătură în ultima vreme.

    Raspunde
  3. rusine ambilor tartori

    Raspunde
  4. de ce sa-i fie rusine lui Ardelean de la Goldis. El face ce face acolo pe banii lui. daca vrea poate chiar sa mute universitatea in Borneo sau in Tombuktu. la Aurel Vlaicu e altceva se platesc ilegal acei oameni din buzunarele noastre ca facultatea e de stat. deci rusinea e la Vlaicu nu la Goldis! 😉

    Raspunde
    • Domnule Danu, nu e chiar asa cum spuneti dumneavoastra că domnul Ardelean face ce doreste dânsul pe banii lui…. şi acolo sunt tot studenţi care platesc taxe de şcolarizare, taxe duble faţă de UAV, aşa că nu prea e corect cum afirmaţi: „că face ce vrea”! Nu este normal sa faca ce vrea… conform legii!!!
      Ţin să menţionez că la UAV, nu sunt „plătiţi ilegal acei oameni din buzunarele dumneavoastra…” chiar daca este Universitatea de stat, exista si autofinantare şi legi cere se respecta categoric!

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.