Consiliul Judeţean a investit anul acesta 8 milioane de lei în Spitalul Judeţean Arad

Consiliul Judeţean a investit anul acesta 8 milioane de lei în Spitalul Judeţean Arad

Consiliul Judeţean Arad a investit în anul 2017 8 milioane de lei în sistemul sanitar al judeţului.

Din resursele instituției au fost realizate investiţii în patru direcţii: achiziţii de aparatură medicală nouă: 5 milioane lei; cheltuieli de funcţionare şi servicii: 1,65 milioane lei; aparatură în leasing pentru Chirurgie şi Terapie Intensivă: 900.000 lei și proiecte pentru modernizare: 500.000 lei. În plus, pentru cofinanţarea proiectelor a fost prevăzută suma de 2,8 milioane lei.

În afara acestor sume, prin parteneriatul Consiliului Judeţean cu Primăria Municipiului Arad, alte 2,6 milioane lei au fost investite din bugetul Primăriei în aparatura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„Facem aceste precizare ca urmare a afirmaţiei consilierului judeţean PSD Marius Sulincean, potrivit căruia «şefii Consiliul Judeţean nu investesc în spitale, dar îşi fac imagine pe spatele celor din sănătate». Modernizarea Spitalului Judeţean este o prioritate a conducerii Consiliului Judeţean. Ne-am propus să rezolvăm cât mai multe dintre probleme sistemului sanitar arădean, chiar dacă nu le putem corecta pe toate peste noapte. Fără nici un leu de la Ministerul Sănătăţii, anul acesta Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noua secţie a spitalului TBC, fiind singurul Consiliu Judeţean din România care a făcut o astfel de investiţie din resurse proprii. A fost inaugurat proiectul de screening mamar, unde numărul pacientelor consultate se apropie de o mie în contextul în care prevenirea cancerului la sân este o preocupare a specialiştilor în domeniul oncologiei, în judeţul nostru. Am pus în funcţiune un aparat RMN modern şi am modernizat câteva dintre sălile de operaţie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

„Politizarea de către PSD Arad a temei sănătăţii publice nu ajută nici spitalul, nici cadrele medicale, nici pacienţii. Nu am văzut nicio interpelare a ministrului Sănătăţii, din partea consilierilor judeţeni PSD. E adevărat însă că ei nu ştiu nici ce se întâmplă la Arad. Afirmaţiile în necunoştinţă de cauză, fără nicio legătură cu realitatea, care sunt specialitatea celor de la PSD, nu aduc niciun plus spitalului. PSD ar fi putut aduce anul acesta la Spitalul Judeţean un RMN, dar ne-a retras finanţarea, de aceea plătim peste un milion de euro din banii arădenilor pentru acest aparat. Într-un an de când sunt la guvernare şi au Ministerul Sănătăţii, consilierii judeţeni PSD nu au avut nicio contribuţie pentru modernizarea Spitalului Judeţean”, declară Iustin Cionca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad susţine că anul viitor cel puţin alte trei secţii vor intra în reparaţii capitale, după ce anul acesta, ca urmare a unei mobilizări fără precedent a societăţii civile, în parteneriat cu administraţia, mediul de afaceri şi biserica, a fost reabilitată total secţia de Boli Infecţioase Copii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.