Consiliul Local Tîrnova a fost dizolvat de Tribunalul Arad!

Consiliul Local Tîrnova a fost dizolvat de Tribunalul Arad!

Tribunalul Arad a constatat astăzi dizolvarea de drept a Consiliului Local Tîrnova, în urma sesizării depuse de primarul comunei Florin Farcaşiu.

În data de 11 februarie, primarul comunei Tîrnova a depus o cerere la Tribunalul Arad, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în care a solicitat instanţei să constate „dizolvarea de drept a Consiliului Local al Comunei Tîrnova în baza art. 55, alin. 1, lit. C din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, întrucât numărul consilierilor locali s-a redus sub jumătate plus unu şi nu se poate completa cu supleanţi”.
La începutul lunii februarie toţi cei şapte consilieri ai PNL din Consiliul Local Tîrnova au demisionat iar în condiţiile în care mandatul altui consilier local, Baciş Ioan (PDL), a încetat de drept iar un alt consilier, Ioan Mărgăian, a demisionat, numărul consilierilor locali ai Comunei Tîrnova s-a redus de la 15 la 6, adică la mai puţin de jumătate plus unul din consilierii aleşi.

„Consiliul Local nu se mai poate completa cu supleanţi pentru că nu se mai poate întruni legal în şedinţe ordinare pentru a constata pe de-o parte vacantarea locurilor potrivit art. 12, alin. 1 din Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali şi, pe de altă parte, nici pentru validarea supleanţilor, din lipsă de cvorum”, preciza în acţiunea în contencios administrativ primarul Florin Farcaşiu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.