Consumă LAPTE BĂTUT sau IAURT de băut la orice masă. Care sunt BENEFICIILE

Consumă LAPTE BĂTUT sau IAURT de băut la orice masă. Care sunt BENEFICIILE

Dacă nu îţi place gustul dulceag al laptelui simplu, poți încerca laptele bătut sau iaurtul de băut, care, pe zi ce trece, câștigă din ce în ce mai multă polularitate.

Gustul acrişor şi răcoritor al laptelui bătut se potriveşte după orice masă, fiind recomandat, în special, după mesele bogate în carne, datorită calciului care scade absorţia de grăsimi. Pe de altă parte, dacă ai consumat doar o salată sau ceva lejer, cu un pahar de lapte bătut în completare, îți vei simți stomacul plin timp de câteva ore, fără a avea senzația de foame.

Laptele bătut și iartul de băut, fiind fermentate, conțin foarte puțină lactoză, deci nu generează un disconfort digestiv. Tocmai de aceea, laptele bătut, cu precădere, este recomandat persoanelor cu intoleranță la lactoză.

Laptele bătut este un lapte de vacă normal în care sunt cultivate bacterii lactice, având o valoare nutriţională mare. Bacteriile probiotice sunt bacterii utile care ne ajută digestia să fie mai ușoară, susțin un intestin sănătos și stimulează sistemul imunitar. Vitamina K, secretată de aceste bacterii reprezintă un factor important pentru coagularea sângelui.

Totodată, medicii nutriționiști afirmă că un pahar de lapte bătut este completarea perfectă la orice masă: ne hidratează, are puţine calorii și previne constipația generată de anumite diete drastice.

Deloc de neglijat este aspectul practic al hrănirii cu lapte bătut sau iaurt de băut: acestea pot fi consumate oriunde.

Sursa: feminis.ro, clicksănătate

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.