Continuă proiectul de pictare a platformelor gospodăreşti din Arad

Continuă proiectul de pictare a platformelor gospodăreşti din Arad

Poliția Locală Arad continuă și în cursul acestui an proiectul „Culori și zâmbete”, de înfrumusețare a platformelor gospodărești din municipiu, cu sprijinul Policolor SA.

Proiectul are ca scop conștientizarea populației asupra importanței păstrării curățeniei pe domeniile publice sau în spațiile private, atenționarea asupra importanței păstrării unui mediu înconjurător corespunzător, rezultatul imediat constând în schimbarea pozitivă a ambientului. Activitățile elevilor voluntari au atras atenția nu doar arădenilor, drept pentru care reprezentanții Policolor SA s-au oferit să sponsorizeze în continuare această activitate, cu vopsea lavabilă și coloranți, materiale care au ajuns deja în posesia instituției.

„Acum câteva luni, cand am aflat despre iniţiativa Poliţiei Locale Arad am ştiut imediat că vrem să ne alăturăm organizatorilor. Policolor a apreciat intotdeauna astfel de proiecte şi va fi mereu deschis la demersuri care vin să înfrumuseţeze şi să îmbogăţească peisajul urban. Suntem bucuroşi că facem parte din acest program, că putem da culoare oraşului Arad şi asteptăm cu nerăbdare să vedem creaţiile dlui profesor Chintoan şi ale echipelor sale”, a declarat Alexandra Rusu, director de marketing al Policolor SA.

„Am avut surpriza să ni se alăture la activități părinți, cadre didactice, chiar bunici, care au venit lângă copii și au pictat împreună. Unii ziceau că nu au mai pus mâna pe pensulă de foarte mulți ani, a fost frumos. S-au legat prietenii, s-au închegat echipe, nu au existat constrângeri, a venit cine a dorit. Acum avem oportunitatea de a continua cu ajutorul unor firme cărora le mulțumim”, a declarat Nicoleta Belean, coordonatorul proiectului.

Copiii implicați vor fi coordonați tot de artistul plastic Sabin Chintoan, profesor de desen. Cei care doresc să participe se înscriu pe o rețea de socializare unde se postează locația, data și ora activității. Majoritatea sunt elevi de la Școala generală „Aron Cotruș” și de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”.

„Anul trecut ne-am propus să pictăm minim 10 astfel de platforme, am reușit să finalizăm 15. La fel ne propunem și acum, oamenii au apreciat efortul copiilor care vin în timpul lor liber și desfășoară o activitate cu un rezultat vizibil și cu mesaj pozitiv. Mai mult, ne bucură enorm faptul că se implică firme, mici sau mari, nu doar din orașul nostru, ceea ce înseamnă că ideea este generoasă și astfel de inițiative pot atrage factori din comunitate – elevi, agenți economici, instituții de învățământ – împreună se pot realiza lucruri frumoase”, precizează Viorica Graur, director general al Poliției Locale Arad.

Proiectul mai beneficiază de sprijinul firmei Libra Art & Hobby SRL care asigură vopseaua specială necesară contururilor și de cel al societății de salubrizare Polaris M Holding, ai cărei reprezentanți igienizează locația chiar înainte de începerea activității.

Și alți agenți economici s-au oferit să-i recompenseze în continuare cu dulciuri și gustări pe copiii care aduc culori și zâmbete în cartierele municipiului: Cofetăria Tărâmul Dulce și Pizza 128.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.