Continuă să MOARĂ vacile, la Zădăreni, după ce au consumat o SUBSTANŢĂ NECUNOSCUTĂ, împrăştiată pe câmp

Continuă să MOARĂ vacile, la Zădăreni, după ce au consumat o SUBSTANŢĂ NECUNOSCUTĂ, împrăştiată pe câmp

Încă o vacă a murit, la Zădăreni, ridicând la patru numărul animalelor care au pierit după ce au consumat o substanţă de culoare albastră, aruncată pe câmp.

După mai bine de o săptămână de chinuri, vaca a murit în pofida eforturilor veterinarilor de a-i salva viaţa.

Nici până azi nu se ştie ce anume este substanţa albastră şi nici cine a aruncat-o pe câmp, singura certitudine fiind că aceasta a fost strânsă de reprezentanţii instituţiilor care se preocupă de protecţia mediului şi depozitată, sub cheie, de autorităţile locale ale comunei.

Totuşi, au fost trimise la analize mostre din respectiva substanţă iar acum se aşteaptă rezultatul acestora. „Aşteptăm rezultatul analizelor, care se fac la Bucureşti, pentru a vedea ce substanţă este”, a declarat Florin Tripon, consilier local, care a suportat din propriul buzunar cheltuiala analizelor, mai ales că se află printre cei cărora le-au murit animalele.

Acesta susţine că va propune Consiliului Local Zădăreni acordarea de despăgubiri celor cărora le-au murit animalele, cu excepţia sa. „Eu nu doresc bani, ci doar să descoperim ce s-a întâmplat şi, mai ales, cine a aruncat acele substanţe acolo. Însă, pentru ceilalţi cărora le-au murit vacile, voi iniţia o hotărâre de Consiliu Local, să primească despăgubiri”, a declarat Florin Tripon.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii unor instituţii ale statului, administraţia locală se face vinovată de faptul că a permis aruncare acelor substanţe pe câmp, Primăria fiind pasibilă de o amendă usturătoare. Nu are însă nimeni inters să o dea (amenda), pentru a nu isca un conflict între administraţia din Zădăreni şi alte instituţii ale statului.

În ceea ce priveşte faptul că zona în care s-au aruncat substanţele face parte din aria protejată „Parcul Natural Lunca Mureşului”, Paul Hac, şeful Administraţiei Parcul Natural Lunca Mureşului, a declarat: „Organele de urmărire penală pot efectua cercetări în vederea identificării persoanei care a generat situaţia de la Zădareni. Reamintim populaţiei că debarasarea la întâmplare a deşeurilor pe teritoriul ariei protejate este sancţionată de art. 96 din OUG 195/2005 cu amenzi de până la 6000 de lei”.

  1. daca era in aria protejata nu trebuia ca ei sa aiba grija?

    Raspunde
  2. in aria protejata dar in folosinte parcul natural lunca muresului proprietar primaria

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.