Contrabandiştii încearcă orice: Ţigări ascunse într-o icoană şi în borcane cu sos de roşii (VEZI FOTO!)

Contrabandiştii încearcă orice: Ţigări ascunse într-o icoană şi în borcane cu sos de roşii (VEZI FOTO!)

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit peste 11.000 de ţigări de contrabandă pe care trei persoane încercau să le introducă ilegal în Romania, ascunse într-o icoană, în borcane cu sos de roşii şi în roata de rezervă a unui autoturism.

Prima captură a fost făcută duminică noaptea la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi, unde s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean ce conducea un autoturism marca Mitsubishi Challenger. În baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului şi au descoperit, ascunse în roata de rezervă, 8.600 de ţigări marca Winston, fabricate în Ucraina.

În această dimineaţă, în jurul orei 06.15, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în ţară un femeie din Republica Moldova, pasageră într-un autoturism condus de un conaţional al acesteia. După ce au efectuat un control amănunţit al autoturismului şi al bagajelor personale ale femeii au fost descoperite, ascunse în borcane cu pastă de tomate, 720 de ţigări marca Plugaru, pe care femeia intenţiona să le introducă ilegal în România pentru a le vinde.

O oră şi ceva mai târziu, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judeţul Galaţi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un bărbat pasager într-un microbuz marca Mercedes. Ca urmare a stării nejustificate de nelinişte a acestuia, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor bărbatului. În urma verificărilor, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a descoperit, ascunse într-o icoană pe care bărbatul o avea asupra sa, 2.400 de ţigări marca Winston, fabricate în Ucraina.

Ţigările, în valoare de aproximativ 4.500 de lei, au fost confiscate iar cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 5.000 de lei şi 7.500 de lei.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.