Contracandidatul lui Falcă

În timp ce unii își consumă (mai mult sau mai puțin) energiile cu campania electorală pentru europarlamentare, un partid își pregătește omul capabil de a-l detrona pe Falcă la alegerile locale de peste doi ani. Surse bine documentate spun despre această persoană că întrunește toate condițiile de eligibilitate pentru a putea ieși învingător din confruntarea cu actualul primar al Aradului.

În timp ce unii își consumă (mai mult sau mai puțin) energiile cu campania electorală pentru europarlamentare, un partid își pregătește omul capabil de a-l detrona pe Falcă la alegerile locale de peste doi ani. Surse bine documentate spun despre această persoană că întrunește toate condițiile de eligibilitate pentru a putea ieși învingător din confruntarea cu actualul primar al Aradului. Până în acest moment, știu doar că omul este arădean, între două vârste, familist și fără antecedente în raportul cu justiția.

Foarte probabil, după trei mandate, Falcă va putea fi învins de cineva care va veni în fața arădenilor cu un alt mesaj. Pe lângă proverbialul simț politic, Falcă a avut și șansa de partea lui în cele trei campanii, în urma cărora s-a instalat în fotoliul de primar al Aradului.

În 2004 a obținut o victorie, pe atât de neașteptată, pe atât de spectaculoasă, în fața fostului primar, regretatul Dorel Popa. Ajutat de o mână de activiști inimoși (de care s-a lepădat ulterior), cu atacuri la viața personală și profitând de dorința de schimbare a arădenilor, Falcă a obținut, astfel, primul său succes.

Anul 2008 i-a adus actualului primar o victorie zdrobitoare, în contextul trendului ascendent al PDL și a lui Traian Băsescu, victorie care i-a permis ulterior să facă, în următorii patru ani, cam tot ce a vrut în Arad.

La ultimele alegeri locale, din 2012, perioadă în care Băsescu și democrat-liberalii erau în cădere liberă din cauza măsurilor nepopulare luate în perioada crizei economice, Falcă ar fi putut fi ușor învins. Dar, prin desemnarea unui candidat fără carismă și putere de convingere (Lia Ardelean), partidele din opoziția arădeană (de altfel, practic, inexistentă) n-au făcut altceva decât să-i dea avânt lui Falcă pentru adjudecarea unui nou mandat.

S-a scris și vorbit mult despre realizările și nerealizările administrației Falcă, lucru la care voi reveni cu alt prilej. Cert este, însă, că arădenii, deja divizați, vor fi puși în postura de a chibzui bine ce vor alege peste doi ani, în condițiile în care persoana care se pregătește să-l înfrunte pe Falcă are foarte multe atuuri în faţa acestuia.

Mi s-a promis că nu va mai dura mult până când va fi divulgat numele candidatului surpriză!

  1. @Paul Ovidiu Marian e o lepra de om….ala nu va fi primar ever in Arad

    Raspunde
  2. De data asta, cred ca arădenii își vor vedea interesul si ii vor da un picior in fund lui Falconetti. Pot sa pun pariu

    Raspunde
  3. Da, interesant. Sper sa nu fie un ciolanist care vrea sa folosească funcția pentru a construi pe nașpa ceva in Arad.

    Raspunde
  4. Daca vorbesti de Aslau sa stii ca lumea nu prea e curioasa de războiul dintre ei. Aslau are dreptate dar nu de războaie avem nevoie.

    Raspunde
  5. Mai e mult pana departe. Sa vedem ce alianțelor vor fi, poate se modifica legea electorală si se va vota din nou in doua tururi de scrutin si atunci va fi mai usor. Falca asa a câștigat …

    Raspunde
  6. la cat de groaznic e perceput Falca acum in Arad cred ca si Nicu Ieran ar avea sanse in fata lui in 2016. Sau chiar si maine dimineata!

    Raspunde
  7. Daca e Ovidiu Marian,inseamna ca Falca isi prelungeste mandatul.De altfel a mai stat pe acelasi afis electoral cu Falca.

    Raspunde
  8. Cred ca profesorul Silviu Szentes.Ce ziceti ?

    Raspunde
  9. Szentesi e prea fin pentru mizeria politica. Pnl-ul vrea sa-l promoveze pe analfabetul ala betiv numit bilcea sergiu, sofer de profesie.

    Raspunde
  10. Falca mere la brutarie dupa alegerile prezidentiale….pe surse va spun 🙂

    Raspunde
  11. Candidatul surpriză: Cornel Lucaci, vicepreşedinte PSD, omul care a adus în doi ani, tot judeţul la picioarele sale. I-a făcut întâi pe Măduţă şi Căprar căţeluşii lui de casă(conac), apoi prin intermediul acestora a început să taie şi să spânzure în toate instituţiile serioase din judeţ: Poliţie, ISJ, Finanţe, etc. Astfel că mai nou girofarul porneşte doar dacă vrea domnul Lucaci, iar chefurile cu curve sunt o obişnuinţă în clădirea Poliţiei. De unde mai vrei siguranţa cetăţeanului când Personalul e terorizat în propria instituţie. ISJ-ul e loc de întâlnire pentru DNA şi tot aşa. Culmea e că nimeni nu zice nimic. Linişte şi pace şi la putere şi în opoziţie. Evident că toate astea se cunosc, dar Falconeti şi Falimente sunt în cârdăşie cu viitorul candidat surpriză şi doar nu îşi supără prietenul. ”Lasa-i draqu’ pe cetăţeni, că dacă nu ne mai vor pe noi, atunci să îl aleagă pe Lucaci”, că doar e cel mai bun sponsor în politica locală . Dacă tot îi dă şi Ioţcu o grămadă de contracte, treaba merge înainte. Trăiască înţelegerea frăţească !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.