CONTROALE mixte în şcoli, efectuate de Prefectură, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică (GALERIE FOTO)

CONTROALE mixte în şcoli, efectuate de Prefectură, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Sănătate Publică (GALERIE FOTO)

Echipe mixte formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Arad, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției de Sănătate Publică efectuează zilele acestea controale în unitățile de învățământ din județ și municipiu, cu scopul de a verifica ce condiții oferă acestea elevilor și profesorilor la începutul anului școlar.

În acest context, prefectul Florentina Horgea şi Anca Stoenescu, inspector școlar general adjunct, au verificat astăzi stadiul pregătirilor pentru noul an școlar în mai multe unități de învățământ din județ. Activitatea de control s-a desfășurat la Colegiul „Mihai Viteazu” din Ineu, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu și la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Curtici.

„Scopul acestor verificări este de a identifica și remedia eventualele probleme existente. Avem în vedere partea didactică, de dotări necesare pentru procesul de școlarizare, prin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, dar mai ales condițiile de igienă și din sălile de clasă, grupuri sanitare ori spații pentru programele de tip «lapte și corn». De asemenea, urmărim și finalizarea oricăror lucrări de construcție sau reabilitare până la începerea anului școlar, precum și asigurarea pentru întregul sezon rece a combustibilului necesar încălzirii clădirilor. Nu în ultimul rând se verifică dacă există fonduri suficiente din partea primăriilor pentru reparații sau dotări, precum și modul cum este asigurată paza școlii pe perioada cursurilor. Mă bucur că la școlile unde am fost nu există mari probleme ce nu pot fi rezolvate până la începerea anului școlar. Sper ca situația să fie cel puțin la fel de bună în cele mai multe unități de învățământ din județ, prin concursul tuturor celor responsabili pentru ca școlile să-i poată primi pe elevi și profesori în cele mai bune condiții”, a declarat prefectul Florentina Horgea.

Conform Ordinul Prefectului privind activitatea de verificare a școlilor, echipele de control vor fi însoțite și de reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, ai școlilor și ai posturilor de poliție din localitățile unde se află unitățile de învățământ controlate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.