Corina Crișan (PNL): „Cursurile de prim ajutor în școli reprezintă un avantaj major pentru elevi”

Corina Crișan (PNL): „Cursurile de prim ajutor în școli reprezintă un avantaj major pentru elevi”

Corina Crișan, consilier județean al PNL, este de părere că elevii ar trebui să beneficieze în timpul anului școlar de cursuri de prim ajutor.

„Partidul Național Liberal a propus pentru noua sesiune parlamentară, care va începe din toamna aceasta, modificarea Legii nr. 1/2011 a educației naționale privind introducerea la toate nivelurile sistemului de învățământ preuniversitar a disciplinei Curs de prim ajutor. În calitate de cadru medical consider că este extrem de important ca această disciplină să devină obligatorie pentru toți elevii de la clasele primare până la liceu. Aceste cursuri îi învață pe elevi tehnici care pot face diferența între viață și moarte în caz de calamitate, accident sau diverse situații nefericite care pot pune în pericol sănătatea sau viața unei persoane din imediata vecinătate“, a declarat Corina Crișan.

„Cred că educarea minorilor în ceea ce privește practicile de prim ajutor reprezintă o dovadă de responsabilitate din partea noastră, a adulților, indiferent de profesie sau statut. Copii trebuie să fie pregătiți să se descurce cu succes în situații dificile, dar și să dobândească minimum de cunoștințe necesare pentru a se proteja pe sine sau a salva o viață. Din nefericire acest proiect legislativ stagnează în sertarele Parlamentului deoarece coaliția PSD-ALDE este mult mai preocupată să scoată manuale de educație fizică și sport decât să se aplece asupra nevoilor practice care pot fi îndeplinite cu mai puțini bani și efort. În locul unui manual de sport ar fi putut să includă o broșură simplă pentru explicarea tehnicilor de prim ajutor“, a mai spus Corina Crișan.

„Nu cred că este corect față de elevi ca din cauza disputelor politice și a orgoliilor, aceștia să fie privați de cunoștințele care ar putea, la un moment dat, să le salveze propria viață sau a celor din jur”, a subliniat, în încheiere, consilierul județean al PNL.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.