Cu cât vrea primarul Gheorghe Falcă să MĂREASCĂ IMPOZITELE arădenilor

Cu cât vrea primarul Gheorghe Falcă să MĂREASCĂ IMPOZITELE arădenilor

Potrivit USR Arad, cu o consecvență demnă de o cauză mai bună, primarul municipiului Arad crește din nou impozitele arădenilor, deși s-a dovedit că acest lucru nu este necesar: Primăria a cheltuit până în octombrie mai puțin de 158 de milioane din cele 425 pe care le-a încasat (sub 40%).

Proiectul susținut de Gheorghe Falcă propune creșterea cu 25% a impozitelor pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă ale persoanelor fizice. De asemenea va crește impozitul datorat pentru terenurile situate în intravilan – terenuri cu construcții. Asta în condițiile în care de ani de zile primăria Aradului nu este în stare să cheltuie banii colectați de la locuitorii municipiului, încheind fiecare exercițiu cu excedente semnificative, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

Cei de la USR Arad se pronunță ferm împotriva acestui proiect și cheamă cetățenii să își exprime opinia asupra propunerii primarului. Pentru aceasta, au cerut Primăriei Arad organizarea unei dezbateri publice asupra proiectului de hotărâre numărul 458/07.12.2017, prin care sunt propuse aceste creșteri și îi invită pe toți cei afectați să li se alăture în acest demers.

„Ne dorim ca alături de cetățeni să stopăm adoptarea acestei inițiative a primarului Gheorghe Falcă. În condițiile în care execuția bugetară la nivelul lunii octombrie 2017 arată că majoritatea banilor orașului rămân necheltuiți (267 de milioane de lei nefolosiți), iar impozitele pe clădirile și terenurile persoanelor fizice reprezintă un procent foarte mic din veniturile bugetului local (numai 30 de milioane încasate de primărie anul trecut, adică 6,5% din totalul veniturilor municipiului), este total inutil și lipsit de orice logică să mărești cu un sfert povara fiscală a arădenilor. Numai cineva total rupt de realitate poate iniția un asemenea demers, iar arădenii cu siguranță nu merită un astfel de tratament, a declarat Sergiu Vlad, deputat USR Arad.

  1. bine punctat Sergiu

    Raspunde
  2. cine o sa iasa sa protesteze impotriva lui Falca? impotriva majorarii impozitului, impotriva jecmanirii aradenilor cu asa zisa zona B care se extinde pana in camp, impotriva supra taxei parcarilor din Arad etc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.