Cu ocazia Kirchweih-ului, SVSU Sântana a primit o maşină de pompieri din Germania (FOTO)

Cu ocazia Kirchweih-ului, SVSU Sântana a primit o maşină de pompieri din Germania (FOTO)

Zi importantă pentru comunitatea din Sântana, la sfârşitul săptămânii trecute: Sâmbătă a avut loc tradiţionala sărbătoare Kirchweih, prilej cu care mulţi nemţi originari din Sântana, stabiliţi acum în Germania, s-au întors acasă.

Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa unor oficialităţi germane, între care Reinhold Gall, ministrul de Interne al Landului Baden-Wurtenberg, şi Hartmut Koschyk, deputat în parlamentul de la Berlin, însărcinatul guvernului federal pentru migranţi şi minorităţi naţionale.

După primirea delegaţiei la Primăria Oraşului Sântana, s-a mers la Biserica Catolică „Sfanta Ana”, unde a avut loc sfânta liturghie cu ocazia hramului bisericii. Aceasta a fost susţinută de un grup de preoţi, între care trei originari din Santana şi stabiliţi în Germania.

Ulterior, oaspeţii au vizitat azilul de bătrâni şi şcoala cu predare în limba germană din Sântana.

A fost, de asemenea, predată şi primită în mod oficial o maşină de pompieri pe care delegaţia germană a donat-o Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Santana.

După ceremonia de predare primire şi o scurtă slujbă religioasă, toti participanţii au fost invitaţi să ia masa împreună.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.