Cu ochii pe administrația Falcă: PE CE SE DUC BANII ARĂDENILOR

Cu ochii pe administrația Falcă: PE CE SE DUC BANII ARĂDENILOR

Administrația locală din Arad a decis alocarea celor mai mulți bani pentru acoperirea pierderilor de la CET, repararea străzilor, întreținerea spațiilor verzi, spectacole, monumente istorice, ultimele locuri în ordinea priorității fiind ocupate de învățământ și sănătate (depășite și de Poliția Locală).

Cel puțin asta a reieșit dintr-o analiza a USR Arad, dată publicității astăzi.

„Evaluarea USR Arad a datelor execuției bugetare pentru 2017 a căutat să identifice prioritățile administrației în funcție de modul în care au fost direcționați banii. Pentru aceasta s-a efectuat o clasificare a cheltuielilor, în raport cu posibilitatea administrației de a alege să le facă sau nu. Unele cheltuieli sunt obligatorii și nu reprezintă o opțiune pentru primărie. Aici intră salariile profesorilor, utilitățile, cheltuielile cu consumabilele. O a doua categorie sunt cheltuieli necesare, care nu sunt obligatorii în fiecare lună, de genul reparații, construcții, investiții de capital pentru dotare, pe care primăria trebuie să le facă, însă nu imediat. Ultima categorie este cea a cheltuielilor facultative, care nu sunt nici obligatorii, nici nu trebuie făcute, de genul cheltuielilor pentru sport sau concerte gratuite”, se arată într-un comunicat de presă al USR Arad.

„În urma acestei clasificări, au fost eliminate din analiză cheltuielile care nu sunt la latitudinea administrației, deoarece ele nu reprezintă o opțiune, trebuie efectuate oricum, de către oricine ar fi la conducerea municipiului. Ceea ce rămâne, adică acele alocări aflate ”la pixul primarului”, respectiv cheltuielile necesare și cele facultative au fost ierarhizate după sumele alocate, pentru a obține un top al celor mai importante. Deoarece sumele dirijate către sănătate și învățământ nu s-au regăsit în primele zece poziții (cu excepția Învățământului liceal), ele au fost adăugate, pentru comparație”, se mai arată în comunicat.

„Rezultatul final al analizei reprezintă o radiografie fidelă a comportamentului managerial al actualei administrație. Sunt evidente capitolele unde există interes de a aloca bani și anume acoperirea pierderilor sistemului de termoficare, ineficient și falimentar an după an, urmate de peticirea străzilor, de așa zise activități culturale, sportive și de întreținerea spațiilor verzi, care înghit sume considerabile fără să crească măcar cu un metru pătrat. Așa cum se găsesc zeci de milioane de lei pentru a susține petrecerile populare, ar trebui alocate fonduri semnificative pentru renovarea și dotarea școlilor și a spitalelor. În realitate, abia la coada clasamentului regăsim sănătatea și învățământul, domenii care ar trebui să fie primele în acest top”, a declarat Florin Stana, reprezentant al USR Arad.

  1. Asertiunile voastre ale usr-lor sunt facultative.Pt. cultura si sport sunt necesare fonduri.

    Raspunde
  2. „DUPA MINTEA VOASTRA” aradenii ar trebuii sa stea in frig si nu in caldura, daca tot va preocupa problemele ARADULUI asa dupa cum tot debitati prostii si ineptii, ganditi-va la lucruri serioase si utile pentru aradeni.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.