Cum aleg grădinița care se potrivește cel mai bine COPILULUI MEU? Vezi lista GRĂDINIȚELOR AUTORIZATE/ACREDITATE din Arad

Cum aleg grădinița care se potrivește cel mai bine COPILULUI MEU? Vezi lista GRĂDINIȚELOR AUTORIZATE/ACREDITATE din Arad

Educaţia timpurie (0 – 6 ani) este formată din nivelul antepreşcolar (0 – 3 ani) şi învăţământul preşcolar (3 – 6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa ​mijlocie şi grupa mare.

Educația timpurie antepreșcolară se poate desfășura în creșe, grădinițe și în centre de zi, de stat sau private, după același conținut educativ și după aceleași standarde naționale. Copiii sunt organizați pe grupe de vârstă omogene, dar nu este exclusă constituirea unor grupe eterogene.

Ce trebuie să fac eu, ca părinte,  când caut o grădiniță?

În primul rând, trebuie să vă informaţi pentru a vă asigura că grădinița respectivă funcționează legal.

Dacă vă decideți pentru o grădiniță care nu funcționează legal vă asumați anumite riscuri, pentru că ea nu este evaluată și controlată periodic de autorități. În grădiniţele care sunt autorizate sau acreditate:

  • Copilul dumneavoastră este în siguranță;
  • Educația oferită copilului dumneavoastră este cea potrivită pentru o integrare optimă în viața școlară;
  • Cadrele didactice şi celelalte persoane care se ocupă de copilul dumneavoastră au calificarea necesară.

Dacă nu v-ați hotărât, încă, la ce grădiniță să vă înscrieți copilul, puteți consulta listele grădinițelor din Arad care funcționează legal:

Cum aleg grădinița care se potrivește cel mai bine copilului meu?

Cele mai utilizate criterii de a căuta o grădiniță sunt:

  • facilitățile și programele educaționale oferite

De exemplu: spațiu de joacă, sală de sport, posibilitatea învățării unei limbi străine sau a unui instrument muzical etc.

  • programul de funcționare

Grădinițele pot fi cu program normal (doar dimineața) sau cu program prelungit (cu program și după amiaza, oferind masă, odihnă pentru copii, programe de timp liber etc);

De luat în considerare sunt și:

  • apropierea de domiciliu
  • costurile asociate – dacă trebuie plătită taxă de școlarizare sau nu; dacă trebuie să suportați, ca părinte, costurile asociate mesei sau programelor educaționale oferite (la grădinițele de stat și cele private).

Vezi lista tuturor grădinițelor autorizate/acreditate din România:

Cartografia școlară (CLICK)

Sursa: edu.ro

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.