Cum este, de fapt, Gheorghe Falcă?

Cum este, de fapt, Gheorghe Falcă?

Ca orice om, Gheorge Falcă are plusurile şi minusurile sale. Arădenii au putut să i le vadă încă de când a apărut în spaţiul public, dar mai cu seamă de când a devenit primar al Aradului. Dacă la început calităţile şi defectele omului Gheorghe Falcă erau, oarecum, trecute cu vederea, ulterior au început să fie evidenţiate îndeosebi de cei care-i vedeau numai plusurile sau numai minusurile. Au trecut anii şi, încet-încet, prăpastia dintre cele două categorii de „observatori” ai lui Gheorghe Falcă s-a adâncit. S-a ajuns ca ambele categorii să devină virulente în a-l apăra sau critica pe primar. Unii continuă să-i înalţe statui imaginare pentru ceea ce a făcut în Arad, de când este primar, alţii îi contestă absolut toate realizările. Şi nu există cale de mijloc între cele două categorii de arădeni.

În acest context, al contestării fireşti a unui om după atâtea mandate de primar, în care lucrurile în municipiu puteau fi făcute şi altfel, poate mai bine, un cetăţean, un arădean plătitor de taxe şi impozite, şi-a permis să facă o remarcă pe Facebook la o postare a lui Gheorghe Falcă. N-a fost cine ştie ce: La postarea primarului prilejuită de întâlnirea de 30 de ani cu foştii colegi de şcoală de la Brad, arădeanul a întrebat „Dar de ce nu rămâi la Brad pentru totdeauna?”. V-am zis că nu a fost cine ştie ce.

Probabil (de fapt, mai mult ca sigur) iritat de întrebare, Gheorghe Falcă a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe cel care a avut tupeul să-i scrie aşa ceva pe Facebook (de altfel, un spaţiu public, în care fiecare postează ce vrea). Vă întrebaţi, desigur, de unde a avut Falcă numărul respectivului. Ei bine, nu a fost greu să-l afle, pentru că la profilul de Facebook al arădeanului nostru figurează faptul că este director de marketing al unei cunoscute companii arădene. Iar apelul de la Falcă a venit, firesc, pe telefonul de serviciu al arădeanului. Discuţia dintre cei doi a degenerat (iniţial, arădeanul nici măcar nu a crezut că vorbeşte cu primarul), dar nu foarte tare. În final, există înregistrarea!, Falcă i-a urat „succes” şi a închis. Pentru cine nu-l cunoaşte pe Falcă, acest „succes” scăpat printre dinţi la finalul convorbirii poate părea că are sensul unei urări de bine. Pentru cine-l cunoaşte, sună a ironie. Ar fi posibil ca, din poziţia pe care o are şi prin pârghiile aferente acesteia, primarul să acţioneze în aşa fel încât arădeanului să-i fie puse beţe în roate la compania pentru care lucrează. Adică, să îl „execute”, cu alte cuvinte (ale sale, pentru că aşa am înţeles că-i place să spună).

Sincer, aştept cu interes urmarea „clinciului” dintre cei doi. Ea ne va arăta, cât se poate de limpede, cum este, de fapt, Gheorghe Falcă. Aşa cum îl descriu susţinătorii săi, sau aşa cum îl zugrăvesc contestatarii săi?

  1. cume Gh. falca? machiavelic si razbunator

    Raspunde
    • Da a facut foarte multe in Arad, dar pe bani cui? Tot ai noștri. Ca fiecare are părți bune si rele, perfect nu este nimeni dar ar trebui sa-si controleze mai bine subalterni. Nu ma refer la funcționari. De exemplu ce ma doare ffffff mult este mizeria din cimitirul Eternitatea care aparține tot de primărie. Dl primar noi nu ne-am îngropat apropiati la groapa de gunoi, am plătit ca fiecare locurile de veci. De ce nu se duce gunoaiele cu lunile din cimitir. Morții noștri sunt înconjurați numai de gunoaie , e asa de greu sa le ridice? Unde sunt oameni care ar trebui sa facă asta ? Pentru ce iau bani ? Chear daca avem morminti la capătul cimitirului nu inseamna ca morți sa stea intre gunoaie . Va rog din suflet sa Verificați si sa luați măsurile pe care d-voastră bine la știți. Pentru mine sunteti un om capabil si cand va propuneti sa faceți ceva o si faceți. Dar aștept si Curățenia in cimitir , normal de cei ce trebuie sa o facă. Bafta pe mai departe.

      Raspunde
    • Da credeti ca Falca nu stia ca este inregistrata convorbirea hai sa fim seriosi stai asa ca normal comentezi pe pagina lui de facebook eu il BLOCAM PE ACEST INDIVID PE PAGINA MEA ACCEPT CE VREAU EU SE SPUNE PRIETENI pai :))))orietene atuci nu ma intreba prostii ca ma superi au asa inteleg cine nu este cu tine este impotriva bine afacut falca si eu faceam la fel .Atit

      Raspunde
  2. Pai daca nu facea nu putea fura atat. Este printre cei mai bogati primari din tara in momentul asta si asta pentru ca a stiut sa scape tot timpul de justitie. Nu vedeti ca nu e luat la bani marunti niciodata?
    Am inteles ca are conturi deschise in strainatate de milioane de euro.

    Raspunde
    • Mai lasa balta cu furatul daca nu ai o vorba buna taci este destula dezbinare in Romania nu vdeti ca ne vindem unii pe altii in ce tara se mai intimpla asa ceva ungur stie sa si apere pe ai luii francezi la fel nemtii la fel numai noi sintem tradatori mincinosi si lasi eu cred ca e timpul sa invatam sa fim buni si va fi mai bine si mai mult Dumnezeu se va uita cu drag la noi .

      Raspunde
      • ca orice cetatean al unui stat democratic , si falcuta al nostru beneficieaza de prezumtia de nevinovatie , deci el in acest moment , este cinstit , si nepatat , dar la cate suspiciuni exista asupra activitatii lui ca primar , si daca ne luam dupa zvonurile care zic ca este unul din cei mai bogati aradeni ,cred ca are un mare noroc ca e primar in romania si nu in america , ca acolo la prima suspiciune ca ar fii sifonat din banii comunitatii ,iesea lumea in strada , cerandu-i demisia , iar daca nu o facea , se gasea cineva sa il impuste .

        Raspunde
  3. Tot cea facut pentru ARADENI a facut-o din interes personal(comisione firme de casa) din bani publici …..Daca nu facea nimic nu avea de unde lua comisioane!!!!Din salar de bugetar credeti ca putea sa-si faca o asemenea vila (Duplex cu omul de afaceri PASCA)???Interesant!!! Cand a aparut prin ARAD, a stat prin chirii…..Firma de casa a sotiei ELA FALCA, executa toate marile proiecte si studii de fezabilitate ale municipalitatii…….Multe studii de fezabilitate se fac doar pt ca firma sa incaseze comisionul….iar lucrarile nu se mai fac niciodata….Asa prospera primarul nostru unicat (Destept,frumos, vizionar,atotstiutor,etc.)Sa-ti fie rusine FALCA!!!

    Raspunde
  4. Domnule Orlando, stiti cum incepe si continua demonizarea cuiva? Prin articole ca acesta in care, fara acoperire se lanseaza o idee, cum este aceasta ca Falca ar dori sa-l „execute” pe imaculatul director de marketing – care, intre noi fie vorba ca director de marketing trebuia sa se abtina de la comentarii personale in spatiul public. De unde stiti dvs ca vrea sa-l „execute”? Iar daca nu stiti, de ce lansati astfel de idei? Apoi, ca o acuza se spune ca Falca a facut ce a facut in Arad pe banii nostri. In urma cu cativa ani tot acuzator se spunea ca, da, a facut, dar cu bani de la guvern. PAna la urma meritul lui major este ca a stiut sa faca bugete bune pentru Arad, din banii aradenilor si din bani de la guvern.

    Raspunde
    • cam așa este și timpul va demonstra…ceilalți primari ce au făcut, ce s-a ales de pe urma mandatelor lor?

      Raspunde
    • Asa este bravo ma bucur sa vad ca mai exista in acest oras ,tara oameni care judeca drept inseamna ca Romania are sperante si poate sa mearga inainte cu oameni ca si Toma mult respect pt. toto aradenii care judeca drept .

      Raspunde
    • Domnule Toma, va rog sa aveti in vedere aspectul ca eu nu l-am acuzat pe Gheorghe Falca de faptul ca ar fi facut ce a facut in Arad pe banii nostri. E o realitate ca a facut TOT CE A FACUT pe banii nostri. Inclusiv fondurile europene atrase sunt TOT BANII NOSTRI. Ca sa nu mai vorbim de imprumuturi, care tot din BANII NOSTRI o sa fie platite.
      Pana la urma nu vad ce va deranjeaza: posibilitatea (dinainte demascata daca va fi sa fie asa) ca primarul sa-l „execute” pe respectivul cetatean sau ca acelasi cetatean s-a exprimat in spatiul public. Sa fim seriosi, faptul ca e director de marketing la o companie care plateste taxe si impozite locale cu nemiluita nu-i interzice acestuia exprimarea in spatiul public. Sau, ganditi altfel?

      Raspunde
    • Deci daca ai o functie la o companie privata nu ai voie sa spui nimic in spatiu public ca si persoana ? Trebuie sa taci din gura, sa nu iti exprimi nicio parere? Parca eram in democratie sau?

      Raspunde
      • Nu asta am spus eu. Dar, asa cum i-am explicat si domnului Orlando, cred ca oricine se poate exprima public cu conditia sa-si asume si consecintele celor exprimate intre care si o reactie a celui acuzat prin opinia exprimata. Este iandmisibil ca o persoana sa-si exprime public o parere iar dupa aceea sa se planga ca urmeaza sa fie persecutat de cel acuzat… Sau ma rog sa apeleze la ajutorul presei ca sa-l apere de viitoarele-posibile „executii”.

        Raspunde
  5. Pana in prezent nu exista termen de comparatie intre Falca si alti primari,fondurile aduse de el in Arad nu vor fi egalate de nici un alt primar, mai ales pesedist. Insa observ ca in ultimul timp a lasat-o mai moale ,poate si din cauza bugetului redus primit. Sper totusi ca nu va lasa de izbeliste Micalaca care are nevoie urgenta de lucrari la drumuri,locuri de parcare, igienizare mai ales in zona din jurul viitorului Kauffland .Am vazut comune mai bine intretinute si mai curate .

    Raspunde
  6. bai bihorene , daca il lingi in cur pe marele vizionar , probabil o sa vina sa iti repare trotuarul la micalaca

    Raspunde
  7. N-aveau de unde fostii primari sa atraga atatea fonduri europene. Inainte Romania nu era membru UE. Falca e primar din 2004, cand Romania era in perioada de preaderare la UE. Majoritatea primarilor din marile orase au atras fonduri in aceasta perioada: si le-au investit mult mai bine! Asa ca lasati prostiile cu realizarile marelui conducator iubit!

    Raspunde
  8. Domnule Orlando, nici nu am spus ca dvs l-ati fi acuzat pe Falca de lucruri facute pe banii nostri, desi, se pare ca nu sunteti departe de o asemenea gandire. Desigur este dreptul dvs sa ganditi ca toti banii, inclusiv cei europeni sunt „ai nostri” deci ni se cuvin asa ca acela care-i atrage nu are nici un merit. O asemenea gandire ne-ar putea duce la o concluzie bolnava si anume ca toti banii sunt „ai nostri” inclusiv profiturile bancilor sau a companiilor multinationale, a Rompetrol sau Petron, a Tiriac Asigurari etc. Cat priveste „posibilitatea (dinainte demascata daca va fi sa fie asa) ca primarul sa-l „execute” pe respectivul cetatean” trebuie sa recunosc ca m-ati dat gata. Posibilitate dinainte demascata daca va fi sa fie… Dar daca nu va fi sa fie va cereti public scuze pentru „posibilitatea dinainte indusa” ca eu si altii ca mine sa fi crezut fara temei ca Falca este un demon? Nu ma deranjeaza ca acel domn s-a exprimat public, este dreptul lui. Dupa cum este si oblgatia lui sa-si asume si consecintele declaratiilor sale. Nu sa se planga ca o baba schioapa ca l-a „certat” primarul si vrea sa-l „execute”.

    Raspunde
  9. Orlando Toader 29 iunie, 2015, 9:09 am

    Aaaa, deci vi se pare normal ca l-a certat primarul! Mai-mai! Adevarata problema e, de fapt, ca primarul isi cearta cetatenii pentru opiniile exprimate. Si nu e un caz singular. Intrebati colegii de breasla, ziaristi, despre telefoanele primite de la dl. Falca. O sa vedeti ca primarul nostru nu e tocmai mâţă blândă! Asta ca sa ma exprim cu blandete 🙂

    Raspunde
  10. dle toma ce va deranjeaza mai tare ca aparand acest articol e mai greu sa fie dat baiatul ala afara din servici?

    Raspunde
  11. Nu m-am plâns ca m-a sunat sa ma certe. Ideea în sine e greșită. Unu la mana nu l-am jignit cu ce comment i-am lăsat. Doi la mana mi se pare ilogic ca un primar sa facă rost de nrul meu de la job Pt a ma suna sa ma întrebe de ce am lăsat un comment. Trei la mana mi se pare ilogic ca un primar sa folosească cuvintele pe care mi le-a adresat. Nu vreau sa vb despre job Pt ca nu are relevanță.

    Raspunde
  12. Nu am spus niciunde ca ma tem Ptjobul meu din aceasta cauza. Este absurd. Doar ca alte ppersoane care îl cunosc pe primar au menționat ca e posibil sa se întâmpleacest lucru. Eu nu cred asa ceva.

    Raspunde
  13. Individul are deviatii de comportament, conduita lui este ca a unui mahalagiu de Bucuresti, dar poate se incalzeste pa cand va ajunge ministru, prim-ministru, presedinte, momentan este rezerva (in Bucuresti poate asemenea deviatii sunt normale)!!!! Un primar dpdv etic ar fi trebuit sa fie un model, dar na este nascut la Brad si el nu a auzit de asa ceva. Crede ca Aradul este plantatia lui si trateaza cetatenii orasului ca pe sclavi. Din pacate pentru el sclavii sunt mai multi decat individul asta si anul viitor vor fi alegeri, cred ca ar trebui sa ne mobilizam sa isi caute altceva de lucru!!!

    Raspunde
  14. deci în concluzie sa ramana la brad si sa- l viziteze dl. Toma cat mai des.

    Raspunde
  15. Concluziia ??? Dl Toma e un țucălar iar ceilalți suntem Dobi că-l băgăm în seamă.

    Raspunde
  16. Asa om trebuie pus in capul STATULUI nu oameni de nimic si fara caracter de la revolutie si pana astazi.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.