Cum a furat o româncă angajată la Consulatul României la Strasbourg zeci de mii de euro

Cum a furat o româncă angajată la Consulatul României la Strasbourg zeci de mii de euro

O româncă angajată la Consulatul României la Strasbourg a făcut zeci de mii de euro pe lângă salariu şi nu din ore suplimentare. Banii proveneau din încasările consulare pe care femeia trebuia să le depună la bancă, încasări pe care nu le vira în totalitate, reţinându-şi o parte. Românca este acum cercetată penal pentru delapidare. Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a acesteia.

În rechizitoriul întocmit de anchetatori, se arată că Elena G., în calitate de secretar dactilo-contabil în cadrul Consulatului General al României la Strasbourg, şi-a însuşit şi folosit în interes personal, în perioada octombrie 2010 – martie 2013, o parte din fondurile provenite din încasările consulare, ce îi fuseseră predate, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu (gestionarea fondurilor valutare, precum şi a altor valori încredinţate, conform prevederilor legale) să fie depuse la bancă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la peste 46.000 de euro iar în vederea recuperării procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului deţinut de femeie în coproprietate.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.