Cum să faci cea mai bună alegere atunci când cauți un cuptor

Cum să faci cea mai bună alegere atunci când cauți un cuptor

Nu ne cumpărăm electrocasnice în fiecare zi așa că atunci când le alegem trebuie să ne gândim că le vom folosi ani de zile, deci trebuie să fie o achiziție reușită. De aceea electrocasnicele nu trebuie cumpărate pe grabă, ci mai degrabă trebuie să fim atenți chiar și la cele mai mici detalii.

Iar dacă ești în căutarea unui cuptor pentru bucătăria ta, însă nu știi ce model să îți alegi, îți vom oferi câteva sfaturi astfel încât alegerea ta să fie cât mai ușor de făcut.

Mai exact, îți prezentăm care sunt principalele lucruri la care trebuie să te uiți atunci când îți cumperi un cuptor incorporabil.

  1. Firma

Un prim criteriu de care ar trebui să ții cont este firma cuptorului pe care îl cumperi. Asta deoarece, așa cum ziceam și mai sus, este o achiziție pe termen lung, astfel încât trebuie să alegi ceva de calitate. Chiar dacă unele branduri au prețuri ceva mai mari, prețul mai mare garantează și faptul că vei cumpăra un lucru bun.

Optează pentru un cuptor Hansa și cu siguranță vei vedea în timp faptul că ai făcut alegerea potrivită.

  1. Capacitate

Dacă vei intra pe magazinul online Demax.ro, vei vedea că există cuptoare de toate dimensiunile. Ei bine asta înseamnă că unele au o capacitate mai mare, iar altele mai mică. Alegerea o vei face în funcție de nevoi dar și de spațiul de care dispui.

Dacă gătești des și ai o familie mare, ori pur și simplu ai vizitatori deseori, atunci ai nevoie de un cuptor mai mare astfel încât să poți găti mai multe alimente în același timp.

  1. Funcții și tehnologii

Așa cum avem grijă ca mașina de spălat să aibă cât mai multe programe, la fel ar trebui să urmărim și la cuptoare să aibă cât mai multe dotări. La un moment dat fiecare funcție se va dovedi a fi de mare ajutor.

O funcție care nu ar trebui să-i lipsească cuptorului pe care îl cumperi este cea de auto-curățare, deoarece te scutește de foarte multă muncă. Apoi funcția de programare se va dovedi a fi și ea de mare ajutor uneori.

De asemenea, există acum tehnologii care ajută la păstrarea unei temperaturi optime, precum convecția cu aer fierbinte, dar și funcții foarte utile precum cea de decongelare ori de preîncălzire.

Apoi un cuptor cu grill și rotisor îți va permite să nu ai limite atunci când gătești și să te surprinzi chiar și pe tine cu alimentele preparate.

  1. Design

Dacă alegi să cumperi un cuptor incorporabil și nu un aragaz clasic, atunci cu siguranță îți pasă de aspectul bucătăriei tale. De aceea producătorii de cuptoare pun destul de mult accent pe design. Găsim foarte multe cuptoare cu aspect retro, altele cu aspect modern dar sunt și modele cu design clasic.

În funcție de decorul bucătăriei, ori de aerul pe care vrei să i-l dai, vei alege designul potrivit.

  1. Sursă de alimentare

Iar un alt lucru pe care ar trebui să îl stabilești de la început, pentru a-ți facilita căutarea, este sursa de alimentare. Gândește-te deci, vrei un cuptor electric sau unul pe gaz?

Fiecare sursă de alimentare vine atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Așa că nu există cea mai bună sursă, ci pur și simplu fiecare alege după propriile preferințe dar și după condiții. Dacă locuiești într-un orășel care nu este racordat la gaz, atunci cu siguranță vei alege unul electric.

Iar dacă optezi pentru un cuptor electric, să urmărești clasa energetică, astfel încât să nu aibă un consum ridicat.

  1. Garanția

Și pentru că vorbim despre o achiziție pe termen lung, așa cum am mai zis, alege un cuptor cu garanție cât mai mare și, dacă există posibilitatea asta, optează pentru o garanție extinsă.

Așadar, acestea sunt lucrurile de care ar trebui să ții cont atunci când mergi la cumpărături și vrei să alegi un cuptor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.