Cum SCAPĂ șoferii de AMENZI dacă NU au RCA

Cum SCAPĂ șoferii de AMENZI dacă NU au RCA

Șoferii din România au găsit o modalitate de a scăpa de amenzi, după ce un conducător auto a dat în judecată poliția rutieră pentru o amedă de 630 de lei, primită pentru că nu a avut polița RCA la el.

Șoferul amendat a contestat în instanță amenda, iar judecătorii au fost de partea lui. Magistrații Judecătoriei Şimleul Silvaniei au demonstrat că legile în vigoare nu prevăd în mod expres obligativitatea conducătorilor auto de a avea asupra lor poliţa obligatorie de asigurare auto şi de a o prezenta la cererea poliţistului rutier.

Decizia magistraților a fost argumentată prin articolele 147 din H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care, la primul punct se precizează: „conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat să aibă asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional, precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare”.

Foto: Arhivă

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.