Cura cu usturoi TRATEAZĂ CANCERUL și te menține sănătos!

Cura cu usturoi TRATEAZĂ CANCERUL și te menține sănătos!

Usturoiul este unul dintre cele mai aromate ingrediente ale bucătăriilor lumii. Încă din cele mai vechi timpuri, proprietățile sale vindecătoare au fost recunoscute si folosite în tratamentul diverselor afecțiuni, de la banalele răceli până la cancer. De aceea, o cură cu usturoi este indicată macar o dată pe an, pentru întărirea imunității.

Usturoiul (Allium sativum) era cunoscut în Egiptul antic drept un remediu pentru răceli, infecții de diverse etiologii, boli cardiace și hipercolesterolemie. Avand în vedere faptul că în ultimul secol medicina a evoluat într-un ritm alert, nici această plantă cu puteri miraculoase nu a fost lăsată deoparte, fiind studiată în amănunt de către medici și chimiști. Aceștia au ajuns la concluzia că, odată zdrobit, enzima pe care o conține usturoiul, alinaza, se transformă în alicină. Aceasta din urmă este responsabilă pentru mirosul puternic al cățeilor de usturoi. Când consumăm usturoi, substanța în cauză trece din stomac în plămâni și în piele, motiv pentru care miroase respirația după o masă copioasă la care ai savurat și usturoi.

În ceea ce priveşte efectele benefice ale usturoiului, trebuie să amintim faptul că scade colesterolul cu 10 procente, dar și riscul infarctului miocardic şi al atacului cerebral cu până la 40%, normalizează tensiunea arterială, împiedică formarea cheagurilor de sânge, prevenind tromboflebita şi alte afecţiuni cauzate de acestea, este antifungic şi antibiotic, fiind folosit în Evul Mediu pentru tratarea ciumei, tratează parazitozele intestinale, tratează răcelile şi complicaţiile acestora, te fereşte de reumatism și previne formarea celulelor maligne.

Forma şi durata curei cu usturoi diferă în funcţie de rezultatul dorit şi de boala ce se doreşte a fi vindecată. De exemplu, pentru scăderea colesterolului şi pentru prevenirea tumorilor canceroase, este indicat să se consume dimineaţa, pe stomacul gol, vreme de trei luni, sucul obţinut prin mixarea a trei căţei de usturoi.

În amestec cu pătrunjelul  şi cu sucul de lămâie, usturoiul face minuni în ceea ce priveşte circulaţia sângelui şi combaterea apariţiei varicelor.

Dacă vei ţine toată primăvara o cură cu usturoi verde, vei vedea efectele chiar şi pe piele, pentru că substanţele conţinute de usturoi contribuie cu succes la încetinirea îmbătrânirii celulelor organismului.

Foto: wikimedia.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.