CUTREMUR DEVASTATOR în urmă cu câteva ore. Este ALERTĂ DE TSUNAMI în mai multe state!

CUTREMUR DEVASTATOR în urmă cu câteva ore. Este ALERTĂ DE TSUNAMI în mai multe state!

Un cutremur cu magnitudinea de 8,3 pe scara Richter, produs în urmă cu câteva ore, a zgâlțâit din temelii clădirile din centrul statului Chile. Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite în urma seismului. Peste un milion de persoane au fost evacuate din casele lor în mai multe zone, iar autorităţile au emis alerte de tsunami.

Epicentrul seismului care s-a produs la ora locală 6.54 s-a situat la aproximativ 232 de kilometri nord-vest de capitala ţării, Santiago. Mai multe replici ale cutremurului s-au simţit în minutele care au urmat.

Școlile au fost închise în urma seismului, iar autorităţile evaluează încă pagubele produse. Ministerul de interne a creat o celulă de criză și le-a cerut oamenilor să nu se întoarcă în casele lor, până când pericolul nu se va îndepărta.

Cutremurul a fost simţit în Buenos Aires, dar şi în alte oraşe din Argentina.

Valuri de până la 4,5 m au fost raportate în unele părți din Chile. Mai multe alerte de tsunami au fost emise pentru Peru, Chile, Noua Zeelandă, California, Hawaii, dar și pentru alte țări mai îndepărtate precum: Rusia și Japonia.

Sursa: nbcnews.com, Foto: beforeitsnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.