CUTREMUR în Primărie! Schimbare la vârful administraţiei arădene

CUTREMUR în Primărie! Schimbare la vârful administraţiei arădene

Potrivit unor surse din Primăria Municipiului Arad, în cadrul instituţiei urmează să aibă loc o schimbare majoră.

Astfel, există informaţii că în locul actualului city-manager Claudia Macra ar putea fi instalată Geanina Pistru, consilier al primarului Gheorghe Falcă. Informaţia nu a fost confirmată oficial, dar circulă pe anumite canale.

Funcţia este una foarte importantă, city-managerul fiind responsabil de controlul operaţiunilor derulate de municipalitate şi de implementarea măsurilor adoptate de Consiliul Local, de coordonarea aparatului de specialitate al primarului, cu accent pe managementul resurselor umane şi pe comunicarea intra-instituţională, de elaborarea de strategii de dezvoltare urbană şi atragerea de fonduri extrabugetare, precum şi de urmărirea modului de implementare a strategiilor, de coordonarea directă a unor compartimente funcţionale din cadrul aparatului de specialitate al primarului. În plus, are atribuţii de coordonare delegate de primar, în baza contractului de management privind serviciile publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local.

De asemnea, potrivit hotărârii Consiliului Local Municipal, city-managerul poate îndeplini calitatea de ordonator principal de credite.

Dincolo de aspectele administrative, preluarea de către Geanina Pistru a funcţiei de city-manager reprezintă şi o reconfirmare a influenţei PNL în cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Geanina Pistru a fost viceprimar al municipiului Arad şi consilier local municipal – calitate din care a demisionat în vara acestui an. În partid, a deţinut importanta funcţie de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL şi, ulterior, PNL. În prezent, a fost aleasă prim-vicepreşedinte pe ţară al Organizaţiei Femeilor Liberale.

  1. confirm. cele doua sunt in conflict de mai mult timp

    Raspunde
  2. Ce o califica pe acesta matroana a politicii aradene sa ocupe acesta functie ?
    Poate ca dna Macra s-a opus la ordinele faraonului si a incurcat ” buna administrare ” a orasului .
    AMR 30 de luni.

    Raspunde
  3. Vai si amar de noi!! O sa ne conduca asta orasul? Mai rau se poate oare sau e maxim ce putem indura?

    Raspunde
  4. Ce urmeaza este scenariul cel mai rau posibil pentru Arad si aradeni.

    Raspunde
  5. Din vânzătoare în Jackson…..manager al oraşului_? Afacerea fam.Pistru a dat faliment aşa că managementul unde este??????
    Arădenii sunt de vină pentru că permit asta!!!!!!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.