De ce a DEMISIONAT George Maior de la SRI şi cine i-ar putea lua locul

De ce a DEMISIONAT George Maior de la SRI şi cine i-ar putea lua locul

Presa online abundă de speculaţii în ceea ce priveşte demisia de la vârful Serviciului Român de Informaţii şi implicaţiile acesteia.

Astfel, după ce George Maior și-a dat demisia din funcția de director al SRI a fost avansată posibilitatea ca europarlamentarul Eduard Hellvig să-i urmeze în funcţie la conducerea serviciului.

„Directorul Serviciului Român de Informații, domnul George Maior, și-a înaintat demisia de la conducerea SRI Președintelui României, marți, 27 ianuarie a.c. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia”, a anunţat Administrația Prezidențială.

Potrivit unor surse, chiar Klaus Iohannis i-ar fi sugerat lui Maior să demisioneze, pentru a ieşi onorabil din ecuaţia scandalului scurgerii de informaţii din Dosarul EADS.

Totuşi, este de remarcat că George Maior își anunțase intenția de a demisiona încă din octombrie anul trecut.

Dacă Eduard Hellvig va deveni director al SRI, atunci se poate spune cu certitudine că preşedintele Klaus Iohannis va avea un apropiat la conducerea serviciului.

Despre Hellvig se ştie că este un susţinător al preşedintelui şi că a avut un rol activ în campania electorală a acestuia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.