De ce le va reveni preşedinţia CJA vechilor liberali

De ce le va reveni preşedinţia CJA vechilor liberali

PDL Arad lasă impresia că nu a înţeles nimic din valul care a măturat partidul lui Băsescu în 2012. În continuare, pedeliştii arădenii se cred mari şi tari, prin prisma faptului că deţin cele mai importante funcţii în judeţ: pe cea de primar al Aradului şi pe cea de preşedinte al Consiliului Judeţean. În plus, aceştia cred că şi-au pierdut urma, ascunzându-se sub titulatura, mincinoasă în cazul lor, de PNL. În consecinţă, îşi freacă mâinile şi privesc încrezători spre 2016, când speră că vor prosti din nou alegătorii să-i voteze.

Ce uită pedeliştii, nu uită însă cetăţenii: aroganţa şi dispreţul din timpul guvernării Boc, ciuntirea pensiilor şi a salariilor, îmbogăţirea peste măsură pe spatele suferinţelor celor mulţi. În timp ce oamenilor li s-a umblat la pensii şi la salarii până la nivelul care a pus în pericol însăşi supravieţuirea în cazul unora, maşinăria de făcut bani a pedeliştilor mergea mai ceva ca Panzerele germane în ’40. Contracte peste contracte cu firme prietene, comisioane peste comisioane (că altfel, de unde, bă?), vile, maşini de lux, vacanţe exotice şi aşa mai departe – toate sunt lucruri care cu greu pot fi negate şi toate sunt încă vii în mintea cetăţenilor.

De aceea, sunt convins că în 2016 pedeliştii, acum liberali, vor avea probleme. Desigur, dacă nimeni nu este în stare să ofere o alternativă, vor câştiga Primăria Aradului, dar la ce scor!? Pentru că una e să te baţi cu cărămida în piept, lăudându-te cu procentele obţinute, şi alta e să fii primarul unui număr nereprezentativ de cetăţeni, doar graţie unei legi proaste, care permite alegerea edililor şefi dintr-un singur tur. Ce greutate va mai avea un astfel de primar la Bucureşti?

Dincolo, la Consiliul Judeţean, lucrurile sunt şi mai complicate. Vechii liberali, care deţin câteva primării importante în judeţ şi al căror vot va conta mult în ecuaţia configurării noului Consiliu Judeţean, îşi doresc un reprezentant al lor în funcţia de preşedinte. De altfel, co-preşedintele noului PNL Arad, Ioan Cristina, a şi exprimat această dorinţă, a vechilor liberali, într-o şedinţă a conducerii partidului. Politician abil, celălalt co-preşedinte, pedelistul Gheorghe Falcă, nu a spus nu, deşi sunt destui pretendenţi din vechiul PDL la această funcţie. Falcă e conştient, însă, că pentru a nu risca să piardă voturile din localităţile păstorite de vechii liberali, trebuie să accepte compromisul de a le ceda acestora funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. E, desigur, o excepţie, pentru că în interiorul PNL s-a stabilit ca fiecare din cele două partide care au fuzionat (PNL şi PDL) să-şi păstreze posturile deţinute în administraţie în momentul unificării. Cum excepţia e menită să garanteze, însă, un rezultat bun, nu cred că va fi o problemă să fie pusă în practică la Arad.

  1. daaaa……. le da Falca la mu-mu!

    Raspunde
  2. poate i-l ia DNA pe Falca ca are pentru ce!!!!

    Raspunde
  3. Poate.l ia DNA si pe cristina nelutu daca va cauta bine in urma cu ceva ani….

    Raspunde
  4. Foarte interesant, cetatenii nu uita nimic doar in cazul PDL istilor, in cazul PSDistilor uita cand vrea news arad si Orlando – jurnalistul „independent al Aradului care l pupa la dos exact pe PDListul Iotcu puscariabilu !
    Poate ca ne explica acelasi deontolog Orlando (autorul articolului) cat de buni erau banii din spaga pe care-i lua Iotcu si din care se infrupta si domn’ Orlando. Oare asta nu uita Aradenii? cei care nu stiau afla acum 😉 cat de bine colaborai cu spagarul Iotculica 😉

    Raspunde
    • Dar tu om de bine care i-l pupi pe falca in fund cum e ca ați luat bani împreuna cu boeru din masterplanul de apa canal a Aradului cum e te-ai înfruntat si tu sau pardon falca via dat doar rămășițele si de-aia tot slugi ați rămas

      Raspunde
      • Unde vezi tu pupaturile mele ptr Falca mai Orlando-Iotcu-penalilor? eu doar faceam niste precizari reale 🙂
        Oare ce incasai mai Orlando erau din spaga sau din salariu lui Iotculica 🙂 de unde zici ca erau banutzii ce-i incasai? spune-ne jurnalist deontolog ce esti :)))))

        Raspunde
        • Astept cu real interes candse baga DNA ul si in vuvuzelele ca voi care va dati jurnalisti dar in multe cazuri sunteti mai fara caracter si coloana ca multi politicieni si mancati rahat cu carul.

          Raspunde
      • Pune ba mana pe o carte de limba romana. Pe urma da-i cu commenturile. Orlando….cu regret , dar asta este un caz tipic de muscat mana care te-a hranit. Cazul fiind articolul biensur. Have a nice day

        Raspunde
  5. Sa ne explice omul de bine de ce e deranjat de referirile la PDL. Ca doar se stie ca a furat mai mult ca PSD.

    Raspunde
    • Eu nu sunt deranjat de remarcile la adresa PDL , mi se rupe, sunt deranjat ca astfel de ramarci sunt facute de unul ca Orlando care sugea bani exact de la o parte din PDL in care arunca cu rahat, si consider ca asta nu e nici jurnalism nici deontologie ce face Orlando, pricepusi mai PSD ist mic? :))))
      In alta ordine de idei, din cate se vede cu ochiul liber, cat a furat Nastase, si cat voia sa fure Hrebenciuc adica PSD isti cu state vechi, umbreste tot ce a facut PDLul 😉
      In final, cu impartialitate trebuie sa remarc ca Boc asa cum a fost el, e un sarantoc si azi, n-a furat, si nici MRU n-a apucat sa fure ca n-a apucat :))) dar astia 2 premieri i-a avut PDLul, iar in fata lui Nastase, astia par de la cresa :)))))

      Raspunde
  6. Hopaaaa se pare ca au turbat viespile pedeliste? PDL e Partidul Derbedeilor si Lichelelor. Muriti ma odata!

    Raspunde
    • Aradeanul Vesel 24 august, 2015, 3:08 pm

      Eu sunt convins ca Orlando nici nu a taiat factura pe ce a luat de la „Nicu”, poate se sesizeaza ANAF-ul buahahahahah

      Raspunde
    • Ar vrea PDLul sa aibe asa viespe ca mine :)))
      Dar tot ce am spus de „deontologul” de Orlando e adevarat 😉 confirmarea spuselor emle este faptul ca n-a zis niciodata nimic nasol de Iotcu cu toate ca injura la general PDLul si pe Falcone de traznea, dar de Iotcu, mucles, ba mai mult, dupa ce l-au prins cu spaga pe masina pe mustacios, mucles din nou, deotologic bineinteles :))))

      Raspunde
  7. vazand comenturile nu pot decat sa trag concluzia ca are dreptate cine a scris articolul: Tolea Cionca Pistru etc s-au lins pe bot de consiliu judetean. si asta e de bine!! nu?

    Raspunde
  8. iar si-a pus PDL limbistii sa latre pe site-uri. la ei nu e bun nici unul care nu-l pupa in dos pe marele vizionar. newsar e cu Iotcu, livearad e cu Maduta, flacararosie e pesedista. si cam atat ca restul sunt in ograda vizionarului sau a prietenilor acestuia. hai sictir !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.