De ce s-a anulat contractul privind achiziţionarea de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean (versiunea Ţolea)

De ce s-a anulat contractul privind achiziţionarea de aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean (versiunea Ţolea)

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, afirmă într-un comunicat de presă că „dezavuează modalitatea prin care unii reprezentanţi ai PSD, angrenaţi în campania electorală, găsesc să-şi facă imagine prin minciună şi dezinformare”.

„Constat că, în goana după imagine, consilierul judeţean Florin Tripa, aflat la finalul unui mandat în care a avut ZERO realizări pentru cetăţenii Aradului, se trezeşte vorbind despre administraţie. Şi o face fie în necunoştinţă de cauză, fie din rea voinţă, cum e cazul anulării licitaţiei privind achiziţionarea de aparatură medicală pentru Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean. Mai mult, insinuează anumite «aranjamente» şi lasă loc unor suspiciuni. Dacă ştie ceva, îl invit să facă acest lucru public, cu «subiect şi predicat», dar mă îndoiesc că poate să facă acest lucru”, a afirmat Adrian Ţolea.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean a adus şi precizări legate de anularea contractului de achiziţii pentru dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. „Contractul de finanţare stipulează clar, la articolul 14, că se suspendă plata sau rambursarea sumelor pentru care există sesizări către DLAF, DNA sau ANI. Or, unul dintre ofertanţi este tocmai firma implicată în cazul de corupţie care îl vizează pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, iar Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara a ridicat o serie de documente aferente procedurii de achiziţie mai sus menţionată în vederea soluţionării dosarului penal nr. 79/P/2015, existând suspiciunea că înţelegerea viza şi aceste achiziţii. Ceea ce nu spune domnul Tripa este că, după ce comisia de licitare a anulat respectiva licitaţie, am reluat procedurile pentru o nouă licitaţie. Doar că, urmare a celor întâmplate, depăşeam termenul de 31 decembrie, termen-limită pentru accesarea acestor fonduri pe exerciţiul financiar 2007-2014 al Uniunii Europene şi astfel Consiliul Judeţean era nevoit să finanţeze din surse proprii această investiţie. Asta însemna să renunţăm doi sau trei ani la alte investiţii, din infrastructura rutieră, din domeniul sanitar sau alte investiţii. Domnul Tripa spune jumătăţi de adevăr şi îmi pare rău să constat că, după patru ani, dumnealui nu pricepe nimic din administraţie”, a declarat Adrian Ţolea.

De asemenea, Adrian Ţolea precizează că dotarea Ambulatoriului cu aparatură medicală reprezintă în continuare o prioritate pentru Consiliul Judeţean: „vom încadra această investiţie într-un alt proiect, pe un nou exerciţiu financiar, pentru ca Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad să fie dotat corespunzător cu aparatură medicală”.

  1. MINCIUNA!!! Domnule TOLEA,adevarul este ca intreaga conducere a spitalului este dezastruoasa.Iti dau un exemplu,dir.de ingrijirii GABRIELA MACAVEI de doua ori intr-o luna i-ai scos postul la concurs si din cele spuse in presa si in realitate,nu este capabila sa se prezinte chiar si singura la concurs,deorece nu indeplineste conditiile de director. Dir.financiar la fel,a cazut examenul de la Buc. deci nici ea nu corespunde cerintelor de a gestiona banii spitalului.Managera …numai vorbim!in ultimul mandat a lasat spitalul judetean cu 2 miliarde datorie,daca nu crezi intreaba-l pe Iotcu. CUM VREI CALITATE CU OAMENI INCOMPETENTI PUSI POLITIC PE FUNCTII , DUPA URECHE?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.