De ce văd Sebişul ca favorită

Dacă formaţia din judeţul Timiş nu a impresionat la capitolul transferuri în această perioadă, cele două grupări arădene au reuşit să îşi întărească loturile. Cel puţin pe hârtie, atât Naţional Sebiş cât şi UTA Bătrâna Doamnă par a avea loturi de liga a doua, dar diferenţa se va face în altă parte, din punctul meu de vedere. În birourile conducerilor, acolo unde se petrec multe lucruri ţinute departe de ochii publicului larg. Şi nu mă refer neapărat la faptul că vom avea parte de jocuri de culise. Cu toate că se ştie că, în România, nici o promovare nu se poate face fără a avea câştig de cauză şi în birouri, nu doar pe iarbă. Dar ce se întâmplă în birouri are o mare reflecţie asupra rezultatelor din iarbă.

Este vorba de profesionalismul care izvorăşte sau nu de acolo. De liniştea şi stabilitatea financiară, de răbdarea avută de cei aflaţi la conducere. Până în urmă cu un sezon, cei de la Sebiş nu excelau la capitolul răbdare în ceea ce priveşte antrenorii şi lotul de jucători. Aceştia erau schimbaţi atât de repede, că la un moment dat nu mai erai sigur că cel cu care ai vorbit în urmă cu zece minute mai este în funcţia de antrenor principal. Totul s-a schimbat odată cu venirea pe banca tehnică a lui Adrian Abrudean, moment în care toţi cei aflaţi la conducerea clubului (şi cei mulţi cunoscători de pe lângă) au realizat că aşa nu mai merge. Că obiectivul mult visat la Sebiş şi anume promovarea în liga a doua nu poate fi atins cu reacţii acide la cald. În plus, s-a stabilizat şi situaţia financiară, astfel că Sebişul are un atu important.

De cealaltă parte, UTA Bătrâna Doamnă arată bine din exterior, doar că în interior problemele sunt mari de tot. Alexandru Meszar are un stil dictatorial de conducere iar banii sunt din ce în ce mai puţini. Există revolte din acest punct de vedere, atât din cadrul jucătorilor cât şi al staff-ului tehnic. E o stare de incertitudine, de nesiguranţă, de neîncredere în acest proiect care a pornit atât de pompos la drum. Cert e că pentru ambele formaţii acest sezon este unul capital. Sunt convins că oricare dintre cele două nu va atinge promovarea, problemele vor deveni din ce în ce mai grele. Iar instabilitatea din toate punctele de vedere se va instaura.

Sigur, UTA Bătrâna Doamnă are avantajul galeriei, având în spate oameni care au decis să meargă pe această variantă şi merg cu multă pasiune. Dar de cele mai multe ori nu doar suporterii contează. De asta consider şi cred că Naţional Sebiş va termina în faţa echipei înfiinţate de Alexandru Meszar şi Gheorghe Falcă. Aici, la Arad, sunt cu totul şi cu totul alte interese decât cele sportive. Vorba galeriei, timpul va judeca şi va arăta adevărul gol goluţ la momentul potrivit.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.