De cinci ani, achiziţiile publice ale Primăriei nu mai apar pe site-ul instituţiei

De cinci ani, achiziţiile publice ale Primăriei nu mai apar pe site-ul instituţiei

Nici un contract derulat de municipalitate din anul 2009 încoace nu apare pe site-ul oficial al Primăriei. Reprezentanţii municipalităţii susţin, însă, că din punct de vedere legal, este suficient ca achiziţiile publice ale instituţiei să apară pe site-ul E-licitaţii.
Publicarea pe site a cotractelor derulate de Primărie nu este necesară.  Cel puţin, aşa susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei. Și asta pentru că toate achiziţiile publice derulate de municipalitate pot fi găsite pe E-licitaţii. Reprezentanţii municipalităţii au şi o explicaţie atunci când vine vorba despre nepublicarea pe site a acestor informaţii de cinci ani încoace. „Contractele aflate în derulare nu se regăsesc pe site pentru că nu există un motor de căutare în acest sens. În general, toate aceste informaţii sunt redactate în format PDF. Oricum, toate achiziţile publice se regăsesc pe site-ul E-licitaţii, ceea ce este corect din punct de vedere legal. Oricine doreşte să obţină informaţii legate de un contract se poate adresa Primăriei specificând numărul contractului respectiv”, precizează Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

În curs de completare
„Această secţiune se află în curs de completare. Vă mulţumim pentru înţelegere!” este anunţul care înlocuieşte, pe site, informaţiile legate de achiziţiile publice din ultimii cinci ani ale Primăriei. Secţiunea „Contracte în derulare” nu este singura zonă lipsită de informaţii de pe site-ul municipalităţii. Spre exemplu, consilierii locali municipali nu au mai depus rapoarte de activitate din anul 2007, deşi Legea administraţiei publice locale îi obligă să facă acest lucru anual.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.