De DUMINICĂ dimineața, ARADUL RĂMÂNE fără CĂLDURĂ

De DUMINICĂ dimineața, ARADUL RĂMÂNE fără CĂLDURĂ

Nu este o noutate că societatea de termoficare arădeană are grave probleme financiare, însă acum situația devine de-a dreptul disperată. Cu aproximativ 8,5 milioane de lei pe care trebuie să-i achite furnizorului de gaz, compania locală de termoficare ar putea sista furnizarea agentului termic dacă nu primește această sumă.

În cursul acestei zile a avut loc la sediul Prefecturii, la solicitarea liderului de sindicat al S.L.I. Termoelectrica Arad, Doru Lebădă, o comisie de dialog social pentru rezolvarea problemei SC CET Arad SA.

Comisia de Dialog Social a fost moderată de prefectul județului Arad, Florentina Horgea. Așa cum precizam mai sus, Comisia de Dialog Social a fost convocată pentru rezolvarea unei probleme de interes major pentru cetățenii municipiului, aceștia fiind puși în situația de a nu mai avea încălzire în locuințe, începând cu ora 6 a zilei de duminică, 11 februarie. Conform precizărilor liderului de sindicat al Termoelectrica Arad, S.C. CET Arad S.A. se află într-o situație critică, pericolul constând în imposibilitatea furnizării de gaz, către această societate, de furnizorul C-Gaz Energie, în lipsa plății în avans a sumei de 8,5 milioane de lei; neachitarea sumei ar conduce, inevitabil, spre sistarea furnizării agentului termic în perioada imediat următoare.

Tot la solicitarea expresă a liderului de sindicat al S.L.I. Termoelectrica Arad, la ședința de dialog social au mai participat, alături de prefectul și subprefectul județului Arad, primarul și unul dintre viceprimarii municipiului, consilieri locali, reprezentanți ai AGA din cadrul SC CET Arad SA și CET Hidrocarburi, membri ai consiliului de administrație al SC CET Arad, conducerea tehnică a societății, liderii organizațiilor județene ai patronatelor și sindicatelor CNSLR Frăția, BNS și Cartel Alfa și, nu în ultimul rând, parlamentari de Arad și reprezentanți ai Prefecturii Județului Arad.

La finalul dezbaterii, Prefectura Arad a făcut demersuri în vederea informării ministerelor de resort din cadrul Guvernului României cu privire la situația creată.

Soluția imediată a continuării furnizării de agent termic către populație este achitarea, de către Primăria Municipiului Arad, a sumei de 8,5 milioane de lei, către furnizorul C-Gaz Energie.

Citeşte şi:

Ce spun reprezentații Primăriei despre CRIZA de la CET

  1. multumim Falca, Bognar, Bibart! ! jos cu voi!!!! 🙁

    Raspunde
  2. Chiar mi-e milă de cei care sunt conectați la Cet. Am strâns din buci și cureau un pic și e prima iarna cu centrala. Deci dragi Arădeni dacă aveți posibilitatea bagativa centrala și scăpați de acest mort numit CET.

    Raspunde
  3. MINCIUNI pesediste!, am caldura si nu cred ca se va intrerupe.

    Raspunde
  4. Așa, din curiozitate, cât de mare este restanța asociațiilor de proprietari către furnizor??? Stimatul ziarist nu s-a informat s-au nu vrea să ne spună…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.